Παντεσπάνι Σοκολάτας
Παντεσπάνι Σοκολάτας
Εξαιρετική γεύση, υψηλή απόδοση! - Genoise
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Genoise Chocolat | 2.250 gr | Βασική Α' |
Αυγά | 1.500 gr | |
Νερό | 400 - 500 gr | |
Genoise Chocolat | 2.000 gr | Βασική Β' |
Αυγά | 1.600 gr | |
Νερό | 250 - 300 gr | |
Genoise Chocolat | 2.250 gr | "Αφράτο" |
Αυγά | 1.600 gr | |
Νερό | 400 - 450 gr | |
Genoise Chocolat | 2.250 gr | "Σφιχτό" |
Αυγά | 1.400 gr | |
Νερό | 400- 450 gr |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και «χτυπήστε» με το «σύρμα» αρχικά για λίγο στην αργή ταχύτητα και αμέσως μετά στην δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά (πολύστροφο μίξερ) έως 10 λεπτά (αργόστροφο μίξερ). Στο τέλος του «χτυπήματος» η ζύμη είναι αφράτη και ομοιογενής.
Σερβίρετε την ζύμη στα σκεύη της επιλογής σας (λαμαρίνες, τσέρκια κ.λ.π.) μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, φροντίζοντας να μην παγιδεύεται αέρας κατά το «στρώσιμο» της ζύμης.
Φουρνίστε στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά τα τσέρκια και για περίπου 45 – 50 λεπτά τις λαμαρίνες (διαστάσεων 50x70 cm).
Πληροφορίες Προϊόντος
Η ποσότητα των υλικών της κάθε συνταγής είναι ενδεικτικά υπολογισμένη για 1 «λαμαρίνα» διαστάσεων 50x70 cm. Ανάλογα με το ύψος της «λαμαρίνας» μπορεί να χρειαστεί μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα.
Η συνταγή «Βασική Α» έχει σαν αποτέλεσμα παντεσπάνι με μεγαλύτερη διόγκωση και μεγαλύτερη ελαστικότητα.
Ο χρόνος «χτυπήματος» της ζύμης στο μίξερ δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 10 λεπτά και σε κάποια πολύστροφα μίξερ η ζύμη μπορεί να είναι έτοιμη από τα 6 λεπτά.
Στην περίπτωση που το τριμμένο παντεσπάνι «τρίβει» όταν το κόβετε φέτες, τότε θα πρέπει να μειώσετε τον χρόνο χτυπήματος κατά 1-2 λεπτά την επόμενη φορά που θα προετοιμάσετε τη ζύμη.
Προϊόντα
Genoise
Μίγμα για παντεσπάνι με υψηλή απόδοση. Διατίθεται σε λευκό, κακάο και σοκολάτα.