Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Pistacchio Vero

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Genoise White 400 g για τη βάση
Αυγά 300 g για τη βάση
Νερό 100 g για τη βάση
Μέλι 50 g για τη βάση
Βούτυρο 100 g για τη βάση
Αλεύρι φιστικιού 100 g για τη βάση
Ιμβερτοζάχαρο 350 g Γλασάζ
Paletta Cold Gel 200 g Γλασάζ
Casa Cream 35% 160 g Γλασάζ
Arabesque White 30% 300 g Γλασάζ
Φύλλα ζελατίνης 4 τμχ Γλασάζ
Pasta Pistacchio Vero 150 g Γλασάζ
Γάλα πλήρες 3.5% 500 g Μους φιστικιού
Pannacotta Mix 100 g Μους φιστικιού
Τυρί κρέμα 500 g Μους φιστικιού
Ζελατίνη 10 g Μους φιστικιού
Arabesque White 30% 250 g Μους φιστικιού
Pasta Pistacchio Vero 200 g Μους φιστικιού
Casa Cream 35% 750 g Μους φιστικιού
Βούτυρο 82% 200 g Crumble Matcha
Καστανή ζάχαρη 200 g Crumble Matcha
Πούδρα φιστίκι 200 g Crumble Matcha
Green Matcha Tea Cake 400 g Crumble Matcha
Variegone Pistacchio Croccante extra
Scaldis extra

Εκτέλεση

Βάση

Βάζετε το Genoise μαζί με τα αυγά και το νερό στο μίξερ και αφρατεύετε για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα.
Στη συνέχεια χαμηλώστε ταχύτητα και ρίξτε το βούτυρο και τη γλυκόζη, τα οποία έχετε ζεστάνει προηγουμένως.
Τέλος προσθέστε το ινδοκάρυδο και ομογενοποιήστε με μαρίζ.
Ψήνετε στους 180 °C για 9’.
Γλασάζ

Λιώνετε τη σοκολάτα σε έναν φούρνο μικροκυμάτων.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και λιώνετε μέσα τα ενυδατωμένα φύλλα ζελατίνης.
Σε μια κανάτα μπιμάρετε όλα τα υλικά μαζί και αποθηκεύετε στην συντήρηση στους 28-30°C.

Μους Φιστικιού

Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα και ζεσταίνετε μέχρι να βράσει. Προσθέστε την Pannacotta Mix και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε μαζί την Arabesque White και τη ζελατίνη.
Προσθέστε το βρασμένο γάλα και το μείγμα της πανακότας στη σοκολάτα και ανακατέψτε μαζί με το bimmer. Μετά προσθέστε την κρέμα τυριού και την Pasta Pistacchio Vero.
Ανακατέψτε την Casa Cream 35% στο μίξερ με το σύρμα και προσθέστε στο άλλο μίγμα σε δύο στάδια ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Crumble Matcha

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Ψήνετε στους 170 °C για 10 λεπτά και μόλις κρυώσει τρίβουμε το μίγμα με το μπλέντερ.


Μοντάρισμα
Χρησιμοποιήστε κυλινδρικές φόρμες 6x6 cm.
Κόψτε το μπισκότο της βάσης και απλώστε μια στρώση Variegone
Pistacchio Croccante.
Γεμίστε την φόρμα με τη μους φιστικιού και προσθέστε μια ακόμη στρώση μπισκότου.
Γεμίστε ξανά τη φόρμα με μους φιστικιού.
Αφαιρέστε την εφαρμογή από τη φόρμα και επικαλύψτε με το γλασάζ.
Η θερμοκρασία του γλασάζ πρέπει να είναι 28 °C.

Pistacchio Vero