Αμύγδαλο πορτοκάλι
Αμύγδαλο πορτοκάλι
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mam's Cake | 500 g | για τη βάση |
Αυγά | 225 g | για τη βάση |
Λάδι | 225 g | για τη βάση |
Νερό | 125 g | για τη βάση |
Maro (αμυγδαλόπαστα) | 200 g | για τη βάση |
Νερό | 500 g | για την κρέμα |
Minuta Cream | 200 g | για την κρέμα |
Casa Cream 35% | 200 g | για την κρέμα |
Pasta Αμυγδαλωτό | 80 g | για την κρέμα |
Νερό | 200 g | ένθετο |
Variegone Arancio | 600 g | ένθετο |
Φύλλα ζελατίνης | 5 τμχ | ένθετο |
Ιμβερτοζάχαρο | 350 g | γλασάζ λευκό |
Casa Cream 35% | 160 g | γλασάζ λευκό |
Arabesque White 30% | 380 g | γλασάζ λευκό |
Φύλλα ζελατίνης | 4 τμχ | γλασάζ λευκό |
Paletta Cold Gel | 200 g | γλασάζ λευκό |
Mama's Cake | 250 g | sable |
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής | 250 g | sable |
Μαργαρίνη Princess | 200 g | sable |
Αυγά | 50 g | sable |
Variegone Mandorlata | 500 g | τραγανό βούτηγμα |
Arabesque White 30% | 200 g | τραγανό βούτηγμα |
Εκτέλεση
Βάση
Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό για 4
λεπτά.
Απλώνετε σε λαμαρίνα 60x40 cm.
Ψήνετε στους 170 °C για 9 με 11 λεπτά.
Κρέμα
Αφρατεύετε την Casa Cream UHT 35%.
Χτυπάτε το νερό με τη Minuta Cream για 3 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα
με το σύρμα.
Τέλος, ομογενοποιείτε την κρέμα με την αφρατεμένη σαντιγύ και
προσθέτετε την Pasta Αμυγδαλωτό.
Ένθετο
Βάζετε το Variegone Arancio μαζί με το νερό να ζεσταθούν στους 70 °C.
Προσθέστε τις μαλακωμένες ζελατίνες και μπιμάρετε.
Σερβίρετε σε ένα ταψάκι 30x40 cm όπου έχετε βάλει τη βάση με το Mama’s
Cake και το Maro και καταψύχετε.
Κόβετε με ένα κουπ-πατ και το βάζετε σαν ένθετο μέσα στην πάστα.
Γλασάζ λευκό
Βράζετε το Ιμβερτοζάχαρο μαζί με την Casa Cream UHT 35%.
Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες και μπιμάρετε.
Βάζετε τη σοκολάτα και κάνετε γαλακτοματοποίηση για 3 λεπτά. Μπιμάρετε ξανά.
Τέλος, προσθέτετε το Paletta Cold Gel.
Γλασάρετε τις πάστες όταν το γλασάζ φτάσει στους 28 °C.
Sable
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ζύμη πάχους 3mm, κόβετε με το επιθυμητό κουπ-πατ και ψήνετε στους 170 °C για περίπου 15’.
Τραγανό βούτηγμα
Λιώνετε και τα δύο υλικά μαζί.
Βουτάτε τη γλασαρισμένη πάστα εώς τη μέση και ντεκοράρετε κατά βούληση.