Κορμός πορτοκάλι-speculoos cookie
Κορμός πορτοκάλι-speculoos cookie
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Roi Chocolat | 2.000 g | Υλικά βάσης |
Αυγά | 1.280 g | Υλικά βάσης |
Νερό | 220 g | Υλικά βάσης |
Γάλα μακράς διάρκειας | 400 g | Υλικά κρέμας speculoos |
Κρύο νερό | 800 g | Υλικά κρέμας speculoos |
Minuta Ivoire | 500 g | Υλικά κρέμας speculoos |
Roma Top | 600 g | Υλικά κρέμας speculoos |
Pasta Speculoos Cookie | 200 g | Υλικά κρέμας speculoos |
Κρύο νερό | 500 g | Υλικά κρέμας πορτοκάλι |
Minuta Ivoire | 200 g | Υλικά κρέμας πορτοκάλι |
Fruitful Orange Cream | 350 g | Υλικά κρέμας πορτοκάλι |
Roma Top | 250 g | Υλικά κρέμας πορτοκάλι |
Ιμβερτοζάχαρο | 350 g | Υλικά για γλασάζ γάλακτος |
Paletta Cold Gel | 200 g | Υλικά για γλασάζ γάλακτος |
Φύλλα ζελατίνης | 4 τμχ | Υλικά για γλασάζ γάλακτος |
Arabesque Milk 34% | 300 g | Υλικά για γλασάζ γάλακτος |
Casa Cream 35% | 160 g | Υλικά για γλασάζ γάλακτος |
Variegone Speculoos Cookie | 1.000 g | Υλικά για επικάλυψη variegone Speculoos cookie |
Scaldis Milk | 200 g | Υλικά για επικάλυψη variegone Speculoos cookie |
Εκτέλεση
Για τη βάση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα για 6-8 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη αφράτη ζύμη. Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη ψησίματος της επιλογής σας γεμίζοντας τα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Φουρνίστε στους 175 -180ºC , για 35-40 λεπτά τα τσέρκια και για 45-55 λεπτά περίπου τις λαμαρίνες.
Για την κρέμα speculoos
Τοποθετήστε το νερό, το γάλα και τη Minuta Ivoire στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Χτυπήστε ελαφρά τα υλικά αφρατέματος, ενσωματώστε με την κρέμα και προσθέστε την πάστα.
Για την κρέμα πορτοκάλι
Χτυπήστε τα δύο πρώτα υλικά στη γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα για 5 λεπτά. Προσθέστε το φρούτο και ομογενοποιήστε. Αφρατέψτε με τη φυτική κρέμα.
Για το γλασάζ
Ζεστάνετε το Ιμβερτοζαχαρο, με την Casa Cream σε microwave έως τους 60°C. Ομογενοποιήστε με μπίμερ τη ζελατίνη και στη συνέχεια μαζί με τη σοκολάτα. Προσθέστε το Paleta Cold Jell.
Για την επικάλυψη Speculoos
Λιώστε τα δύο υλικά και ομογενοποιήστε.
Μοντάρισμα
Τοποθετήστε την κρέμα πορτοκάλι στην επιθυμητή φόρμα κορμού. Προσθέστε στο κέντρο ένα λεπτό στρώμα παντεσπάνι. Συνεχίστε με την κρέμα speculoos και κλείστε με άλλο ένα στρώμα παντεσπάνι. Τοποθετήστε στην κατάψυξη. Ξεφορμάρετε και γλασάρετε με το γλασάζ γάλακτος. Βουτήξτε τον κορμό στην επικάλυψη Speculoos στο 1/3 του ύψους του και γαρνίρετε κατά βούληση.