Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Κορμός πορτοκάλι-speculoos cookie

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Roi Chocolat 2.000 g Υλικά βάσης
Αυγά 1.280 g Υλικά βάσης
Νερό 220 g Υλικά βάσης
Γάλα μακράς διάρκειας 400 g Υλικά κρέμας speculoos
Κρύο νερό 800 g Υλικά κρέμας speculoos
Minuta Ivoire 500 g Υλικά κρέμας speculoos
Roma Top 600 g Υλικά κρέμας speculoos
Pasta Speculoos Cookie 200 g Υλικά κρέμας speculoos
Κρύο νερό 500 g Υλικά κρέμας πορτοκάλι
Minuta Ivoire 200 g Υλικά κρέμας πορτοκάλι
Fruitful Orange Cream 350 g Υλικά κρέμας πορτοκάλι
Roma Top 250 g Υλικά κρέμας πορτοκάλι
Ιμβερτοζάχαρο 350 g Υλικά για γλασάζ γάλακτος
Paletta Cold Gel 200 g Υλικά για γλασάζ γάλακτος
Φύλλα ζελατίνης 4 τμχ Υλικά για γλασάζ γάλακτος
Arabesque Milk 34% 300 g Υλικά για γλασάζ γάλακτος
Casa Cream 35% 160 g Υλικά για γλασάζ γάλακτος
Variegone Speculoos Cookie 1.000 g Υλικά για επικάλυψη variegone Speculoos cookie
Scaldis Milk 200 g Υλικά για επικάλυψη variegone Speculoos cookie

Εκτέλεση

Για τη βάση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα για 6-8 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη αφράτη ζύμη. Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη ψησίματος της επιλογής σας γεμίζοντας τα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Φουρνίστε στους 175 -180ºC , για 35-40 λεπτά τα τσέρκια και για 45-55 λεπτά περίπου τις λαμαρίνες.

Για την κρέμα speculoos

Τοποθετήστε το νερό, το γάλα και τη Minuta Ivoire στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Χτυπήστε ελαφρά τα υλικά αφρατέματος, ενσωματώστε με την κρέμα και προσθέστε την πάστα.

Για την κρέμα πορτοκάλι

Χτυπήστε τα δύο πρώτα υλικά στη γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα για 5 λεπτά. Προσθέστε το φρούτο και ομογενοποιήστε. Αφρατέψτε με τη φυτική κρέμα.

Για το γλασάζ

Ζεστάνετε το Ιμβερτοζαχαρο, με την Casa Cream σε microwave έως τους 60°C. Ομογενοποιήστε με μπίμερ τη ζελατίνη και στη συνέχεια μαζί με τη σοκολάτα. Προσθέστε το Paleta Cold Jell.

Για την επικάλυψη Speculoos

Λιώστε τα δύο υλικά και ομογενοποιήστε.

Μοντάρισμα

Τοποθετήστε την κρέμα πορτοκάλι στην επιθυμητή φόρμα κορμού. Προσθέστε στο κέντρο ένα λεπτό στρώμα παντεσπάνι. Συνεχίστε με την κρέμα speculoos και κλείστε με άλλο ένα στρώμα παντεσπάνι. Τοποθετήστε στην κατάψυξη. Ξεφορμάρετε και γλασάρετε με το γλασάζ γάλακτος. Βουτήξτε τον κορμό στην επικάλυψη Speculoos στο 1/3 του ύψους του και γαρνίρετε κατά βούληση.

Κορμός πορτοκάλι-speculoos cookie