Κορμός coffee - caramel
Κορμός coffee - caramel
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Roi Chocolat | 2.000 g | Υλικά βάσης |
Αυγά | 1.280 g | Υλικά βάσης |
Νερό | 220 g | Υλικά βάσης |
Γάλα μακράς διάρκειας | 400 g | Υλικά κρέμας καφέ |
Κρύο νερό | 800 g | Υλικά κρέμας καφέ |
Minuta Ivoire | 500 g | Υλικά κρέμας καφέ |
Roma Top | 600 g | Υλικά κρέμας καφέ |
Pasta Caffé “La Paz” | 140 g | Υλικά κρέμας καφέ |
Γάλα | 150 g | Υλικά ganache αλμυρής καραμέλας |
Fine Cream Salted Caramel | 225 g | Υλικά ganache αλμυρής καραμέλας |
Arabesque Milk | 150 g | Υλικά ganache αλμυρής καραμέλας |
Ιμβερτοζάχαρο | 350 g | Υλικά για γλασάζ |
Paletta Cold Gel | 200 g | Υλικά για γλασάζ |
Casa Cream 35% | 160 g | Υλικά για γλασάζ |
Φύλλα ζελατίνης | 4 τμχ | Υλικά για γλασάζ |
Arabesque Milk 34% | 40 g | Υλικά για γλασάζ |
Arabesque White 30% | 290 g | Υλικά για γλασάζ |
Εκτέλεση
Για τη βάση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα για 6-8 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη αφράτη ζύμη. Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη ψησίματος της επιλογής σας γεμίζοντας τα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Φουρνίστε στους 175 -180ºC , για 35-40 λεπτά τα τσέρκια και για 45-55 λεπτά περίπου τις λαμαρίνες.
Για την κρέμα καφέ
Τοποθετήστε το νερό, το γάλα και τη Minuta Ivoire στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Χτυπήστε ελαφρά τα υλικά αφρατέματος, ενσωματώστε με την κρέμα και προσθέστε την πάστα.
Για τη ganache
Βράστε το γάλα, ρίξτε το πάνω στη σοκολάτα και αφήστε για 2 λεπτά. Προσθέστε τη Fine Cream και μπιμάρετε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κλείστε με μεμβράνη εφαρμοστά στην επιφάνεια και αφήστε στην συντήρηση δουλεύοντας την γκανάζ την επόμενη μέρα.
Για το γλασάζ
Ζεστάνετε το Ιμβερτοζαχαρο, με την Casa Cream σε microwave έως τους 60°C. Ομογενοποιήστε με μπίμερ τη ζελατίνη και στη συνέχεια μαζί με τη σοκολάτα. Προσθέστε το Paleta Cold Jell.
Μοντάρισμα
Τοποθετήστε την κρέμα καφέ στην επιθυμητή φόρμα κορμού. Συνεχίστε με την κρέμα αλμυρής καραμέλας. Προσθέστε από πάνω ένα λεπτό στρώμα παντεσπάνι. Κλείστε με την κρέμα καφέ. Τοποθετήστε στην κατάψυξη. Ξεφορμάρετε και γλασάρετε. Γαρνίρετε κατά βούληση.