Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Χριστουγεννιάτικη Μπάλα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Barfit 1.000 gr υλικά βάσης
Μαργαρίνη Princess 290 gr υλικά βάσης
Νερό 60 gr υλικά βάσης
Καρύδι τριμμένο υλικά βάσης
Minuta Ivoire 250 gr υλικά κρέμας
Νερό 400 gr υλικά κρέμας
Γάλα 200 gr υλικά κρέμας
Casa Cream UHT (35%) 150 gr υλικά αφρατέματος
Roma Top 150 gr υλικά αφρατέματος
Variegone Canela 100 gr υλικά αφρατέματος
Genoise 2.250 gr υλικά παντεσπανιού
Αυγά 1.400 gr υλικά παντεσπανιού
Νερό 400 - 450 gr υλικά παντεσπανιού
Arabesque Milk ή White 1.000 gr υλικά επικάλυψης
Λάδι 150 gr υλικά επικάλυψης
Fruitful Apple extra υλικά

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το νερό στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη Minuta Ivoire και «χτυπήστε» με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.

Χτυπήστε ελαφρά τα υλικά αφρατέματος και ενσωματώστε με την κρέμα.

Πάρτε μια φόρμα σιλικόνη ημισφαίριο. Τοποθετήστε στη βάση την αφρατεμένη Minuta Ivoire στην συνέχεια Fruitful Apple, καλύψτε πάλι με Minuta Ivoire και τελειώστε με παντεσπάνι Genoise.

Τοποθετήστε τη σιλικόνη στην κατάψυξη.

Αφού παγώσει πάρτε δυο ημισφαίρια και κολλήστε τα με λίγη κρέμα.

Βουτήξτε τα στη λιωμένη Arabesque Milk ή White και επικαλύψτε κατά βούληση (πχ. ξηρούς καρπούς, χρωματιστή ζάχαρη, ινδοκάρυδο κλπ.)

Τέλος τοποθετήστε τη Χριστουγεννιάτικη μπάλα πάνω στη βάση του Barfit.

Χριστουγεννιάτικη Μπάλα

Προϊόντα

Minuta Ivoire

Κρύα κρέμα πατισερί, στιγμιαίας παρασκευής, με ιβουάρ χρώμα.