Γλαστράκι Black Forest
Γλαστράκι Black Forest
Το γνωστό γλυκό σε μια μοντέρνα εφαρμογή! - Minuta Choco
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Genoise Chocolat | 2.250 gr | υλικά παντεσπανιού |
Αυγά | 1.500 gr | υλικά παντεσπανιού |
Νερό | 400-500 gr | υλικά παντεσπανιού |
Minuta Ivoire | 1.000 gr | υλικά κρέμας |
Νερό δροσερό | 2.500 gr | υλικά κρέμας |
Roma Top | 500 gr | υλικά αφρατέματος |
Casa Cream 35% | 500 gr | υλικά αφρατέματος |
Minuta Choco | 400 gr | υλικά κρέμας (σοκολάτα) |
Νερό | 500 gr | υλικά κρέμας (σοκολάτα) |
Γάλα | 500 gr | υλικά κρέμας (σοκολάτα) |
Ζάχαρη | 140 gr | υλικά κρέμας (σοκολάτα) |
Roma Top | 200 gr | υλικά αφρατέματος |
Casa Cream 35% | 200 gr | υλικά αφρατέματος |
Ζάχαρη | 280 gr | υλικά καραμελωμένης σοκολάτας |
Νερό | 120 gr | υλικά καραμελωμένης σοκολάτας |
Arabesque Dark | 120 gr | υλικά καραμελωμένης σοκολάτας |
Scaldis Dark | 1.000 gr | υλικά κελύφους |
King Silky Cover Αμαρένα | 500 gr | extra υλικά |
Σπρέι βουτυροκακάο | extra υλικά |
Εκτέλεση
Στην κατάλληλη φόρμα σιλικόνης βάλτε λιωμένη Scaldis Dark και αναποδογυρίστε να πέσει η περιττή σοκολάτα.
Ετοιμάστε τις κρέμες αφρατεύοντας τες.
Αφού παγώσει το κέλυφος με τη βοήθεια μιας σακούλας βάλτε κρέμα σοκολάτα.
Ετοιμάστε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά με το σύρμα, αρχικά για λίγο στην αργή ταχύτητα και μετά για 5-10 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Φουρνίστε στους 175-180°C για 45 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.
Βάλτε ένα λεπτό παντεσπάνι και ένα ημισφαίριο (από φόρμα σιλικόνης) King Silky Cover Αμαρένα, το οποίο πριν έχετε βάλει στο shock freezer.
Κλείστε με λευκή κρέμα, με σακούλα ζαχαροπλαστικής, αφήνοντας περιθώριο 0,5 εκατοστό από το χείλος, ώστε να τοποθετήσετε την καραμελωμένη σοκολάτα.
Για την καραμελωμένη σοκολάτα τοποθετήστε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα έως ότου φτάσει τους 140°C. Βάλτε τη σοκολάτα, ανακατέψτε, στρώστε σε μια αντικολλητική επιφάνεια και αφήστε να κρυώσει.
Αφού έχετε παγώσει καλά τις φόρμες ξεφορμάρετε, ψεκάστε με βούτυρο κακάο και γαρνίρετε κατά βούληση.
Προϊόντα
Minuta Choco
Κρύα κρέμα πατισερί με γεύση σοκολάτας.