Κορμός Λεμόνι
Κορμός Λεμόνι
Χριστουγεννιάτικος κορμός λεμόνι, διακοσμημένος με μαρέγκα! - Mousse Du Chef
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mousse Du Chef | 1.000 gr | υλικά mousse |
Γάλα πλήρες | 1.600 gr | υλικά mousse |
Σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη) | 200 gr | υλικά mousse |
Minuta Cream | 1.000 gr | υλικά κρέμας |
Νερό (δροσερό) | 2.500 gr | υλικά κρέμας |
Limone Piu | 80 gr | υλικά κρέμας |
Roi Blanc | 2.000 gr | υλικά παντεσπανιού |
Αυγά | 1.250 gr | υλικά παντεσπανιού |
Νερό | 240 gr | υλικά παντεσπανιού |
Bianca GR | 500 gr | υλικά μαρέγκας |
Νερό (καυτό 70°C) | 500 gr | υλικά μαρέγκας |
Ζάχαρη | 1.000 gr | υλικά μαρέγκας |
Casa Cream 35% | 1.000 gr | extra υλικά |
Fruitful Lemon | extra υλικά | |
Scaldis Milk | extra υλικά |
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη mousse χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά με το σύρμα, για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 5-7 λεπτά στη δυνατή.
Ετοιμάστε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά με το σύρμα, για 6-8 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Φουρνίστε στους 185 – 190 °C για περίπου 50 – 60 λεπτά (σε λαμαρίνες).
Ετοιμάστε τη μαρέγκα τοποθετώντας το νερό στον κάδο του μίξερ, την Bianca GR και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Χτυπήστε με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διογκωθεί και να σταθεροποιηθεί η μάζα. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώστε.
Ετοιμάστε την κρέμα, ενσωματώνοντας μέσα τη χτυπημένη με σύρμα Casa Cream 35%.
Τοποθετήστε σε μία μεταλλική φόρμα αντικολλητική μεμβράνη και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα μέχρι τη μέση της φόρμας, μία λεπτή γραμμή Fruitful Lemon κατά μήκος και αφήστε να παγώσει.
Τοποθετήστε ένα λεπτό φύλλο παντεσπάνι και τη mousse.
Στη συνέχεια προσθέστε ένα λεπτό φύλλο παντεσπάνι στο σχήμα της φόρμας και αφήστε το να παγώσει.
Διακοσμήστε με μαρέγκα καίγοντάς την με φλόγιστρο ή με μαρέγκες ψημένες και Scaldis Mik.
Προϊόντα
Roi
Μίγμα για παντεσπάνι με πυκνή δομή.