Φουρνιστά σκαλτσούνια
Φουρνιστά σκαλτσούνια
Σφιχτή αμυγδαλόπαστα για την παρασκευή αμυγδαλωτών, σκαλτσουνιών και εργολάβων.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Maro I | 1.000 g |
Αλεύρι μαλακό | 100 g |
Ποτό της αρεσκείας σας | 50 g |
Κύβοι φρούτων, καρύδια, μαρμελάδα, κανέλα (γέμιση) | κατά βούληση |
Ανθόνερο (διακόσμηση) | κατά βούληση |
Mont Blanc ή ζάχαρη άχνη (διακόσμηση) | κατά βούληση |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το Maro Ι στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το ποτό της επιλογής σας (ρούμι, κουαντρώ, κονιάκ, κλπ) και αναμίξτε με το γάντζο ή με το φτερό, στην αργή ταχύτητα του μίξερ, για λίγο χρόνο, μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιογεννής και στρωτή.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών, με έναν πλάστη.
Κόψτε τη ζύμη σε στρογγυλά σχήματα, τοποθετήστε στο κέντρο τους την γέμιση της επιθυμίας σας και διπλώστε τη ζύμη στα δύο, έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως η γέμιση, σχηματίζοντας ημικύκλιο.
Φουρνίστε στους 160-170°C, για 20-25 λεπτά.
Ψεκάστε τα σκαλτσούνια με ανθόνερο και ρίξτε πάνω τους αρκετή Mont Blanc (άχνη που δεν υγρασιάζει) ή ζάχαρη άχνη, έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως η επιφάνειά τους.