Βασική συνταγή για κέικ σοκολάτας
Βασική συνταγή για κέικ σοκολάτας
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Amadeus Choco Cake | 1.000 g |
Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) | 380 g |
Νερό | 380 g |
Πορτοκάλι ξύσμα (προαιρετικά) | 1 τμχ. |
Αυγό (προαιρετικά) | 25 g |
Carlex Spray (αντικολλητικό λάδι) |
Εκτέλεση
Προσθέστε τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Τοποθετήστε σε φόρμες, γεμίζοντας τες μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, αφού προηγουμένως τις έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τις έχετε ψεκάσει με Carlex Spray.
Φουρνίστε στους 180 - 200°C για 45-60 λεπτά. (για κέικ βάρους μισού κιλού).
Tips
Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα σκεύη, μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Aφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία (φούρνισμα).
Η προετοιμασία της ζύμης μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, «στο χέρι» με «σύρμα» για 6-7 λεπτά.
Προϊόντα
Amadeus Choco Cake
Μίγμα για κέικ λαδιού σοκολάτας με πλούσια σοκολατένια γεύση.