Τούρτα σοκολάτα
Τούρτα σοκολάτα
Τούρτα σοκολάτα με βάση μπισκότο.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Chocolatier Choco Bisc | 300 g | υλικά βάσης |
Biscotto | 150 g | υλικά βάσης |
Mousse du Chef | 500 g | υλικά mousse |
Γάλα | 800 g | υλικά mousse |
Arabesque Dark 70% (λιωμένη) | 150 g | υλικά mousse |
Arabesque Milk 34% (λιωμένη) | 200 g | υλικά mousse |
Arabesque Dark 60% | 700 g | υλικά ganache |
Γάλα | 300 g | υλικά ganache |
Casa Cream UHT | 100 g | υλικά ganache |
Βούτυρο γάλακτος | 40 g | υλικά ganache |
Μέλι | 80 g | υλικά ganache |
Εκτέλεση
Βάση
Ανακατέψτε με σπάτουλα όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Mousse
Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ το γάλα και τη Mousse du chef και χτυπήστε με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 5-7 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Στο τέλος της ανάμιξης, χωρίστε την ποσότητα της mousse σε δύο ίσα μέρη.
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα Arabesque Dark 70% στη μισή ποσότητα της mousse φροντίζοντας να αναμειχθεί καλά.
Αντίστοιχα στην άλλη μισή ποσότητα της mousse προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα Arabesque Milk 34% και αναμίξτε καλά.
Ganache
Ζεστάνετε όλα τα υλικά εκτός από την Arabesque Dark 60%.
Προσθέστε την Arabesque Dark 60% και ανακατέψτε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοντάρισμα
Στρώστε την βάση μπισκότου σε πάχος 1 εκ.
Τοποθετήστε μια στρώση mousse extra bitter και από πάνω μια στρώση mousse γάλακτος.
Επικαλύψτε με τη γκανάζ.