Orange Caramel Praline
Orange Caramel Praline
Σοκολατάκια με πορτοκάλι και καραμέλα. - Arabesque
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Ζάχαρη | 325 gr | υλικά ganache |
Casa Cream UHT | 350 gr | υλικά ganache |
Arabesque White 30% | 350 gr | υλικά ganache |
Αλάτι | 2 gr | υλικά ganache |
Χυμός πορτοκάλι | 275 gr | υλικά gel |
Ζάχαρη | 125 gr | υλικά gel |
Πηκτίνη | 6 gr | υλικά gel |
Ζάχαρη | 25 gr | υλικά gel |
Arabesque Dark 70% | υλικά gel |
Εκτέλεση
Για το gel: ζεστένετε το χυμό πορτοκαλιού με 125 gr ζάχαρη.
Ανακατεύετε την πηκτίνη με 25 gr ζάχαρη και τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα.
Ζεστένετε μέχρι τους 103°C και στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει.
Ζεστένετε τη ζάχαρη (325 gr) μέχρι να γίνει καραμέλα.
Για τη γέμιση: ζεστένετε την κρέμα γάλακτος Casa Cream UHT και την αναμιγνύετε προσεκτικά με την καραμελωμένη ζάχαρη.
Προσθέτετε την Arabesque White 30% και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψεκάζετε με βουτυροκακάο τις φόρμες για τα σοκολατάκια και περιχύνετε με λιωμένη σοκολάτα Arabesque Dark 70%.
Αναποδογυρίζετε τις φόρμες ώστε να δημιουργηθεί ένα κέλυφος και παγώνετε στο ψυγείο.
Γεμίζετε με τo Orange gel και με το Caramel filling.
Περιχύνετε με λιωμένη σοκολάτα Arabesque Dark 70% και παγώνετε στο ψυγείο.
Προϊόντα
Arabesque White 30%
Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα.
Arabesque Dark 70%
Σοκολάτα κουβερτούρα , extra bitter, με ιδιαίτερη ρευστότητα στο λιώσιμο.