Τούρτα σοκολάτα-βατόμουρο
Τούρτα σοκολάτα-βατόμουρο
Τούρτα σοκολάτα-βατόμουρο με τραγανό ρύζι σε σάλτσα σοκολάτας.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Chocolatier Choco Rice | 500 g | υλικά βάσης |
Ηλιέλαιο | 50 g | υλικά βάσης |
Minuta Ivoire | 500 g | υλικά κρέμας |
Casa Cream UHT | 700 g | υλικά κρέμας |
Πλήρες γάλα | 800 g | υλικά κρέμας |
Νερό | 400 g | υλικά κρέμας |
Fruitful Raspberry | 80 g | υλικά κρέμας |
Jello | 1.000 g | υλικά choux |
Αυγά | 1.250 g | υλικά choux |
Καυτό νερό (±80°C) | 1.250 g | υλικά choux |
Εκτέλεση
Βάση
Ομογενοποιήστε καλά όλα τα υλικά.
Κρέμα
Προσθέστε τη Minuta Ivoire, το γάλα και το νερό στον κάδο του μίξερ και «χτυπήστε» με το «σύρμα» για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος Casa cream UHT 35% (ρευστή) και συνεχίστε την ανάμιξη για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Προσθέστε 80 g Fruitful Raspberry, ανά 1 kg έτοιμης κρέμας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Choux
Αναμίξτε καλά το Jello με τα αυγά στην αργή ταχύτητα του μίξερ με το «φτερό».
Ενώ συνεχίζετε την ανάμιξη, προσθέστε σταδιακά το καυτό νερό (περίπου 70-80°C) και τέλος «χτυπήστε» στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.
«Κόψτε» τη ζύμη με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας, πάνω σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα, κατά προτίμηση με Carlex spray ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε στους ±225°C για περίπου 25-30 λεπτά, κατά προτίμηση σε «ταμπανωτό» φούρνο, φροντίζοντας να φεύγουν οι υδρατμοί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφήστε τα προϊόντα να κρυώσουν για λίγο, οπότε και θα είναι έτοιμα για χρήση.
Μοντάρισμα
Στρώστε τη βάση σε τσέρκι της επιλογής σας σε πάχος 5 mm.
Τοποθετήστε μια στρώση κρέμας γεμίζοντας το τσέρκι λίγο κάτω από τη μέση.
Τοποθετήστε για λίγο στο ψυγείο ώστε να παγώσει η κρέμα.
Τοποθετήστε μια στρώση Chocolatier Choco Rice και τοποθετήστε στο ψυγείο.
Γεμίστε τα choux με την κρέμα και τοποθετήστε τα πάνω στην τούρτα.
Επικαλύψτε με Chocolatier Choco Rice χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής.