Τάρτα με πέστο βασιλικού και τυριά
Τάρτα με πέστο βασιλικού και τυριά
Εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη ζύμη για αλμυρές τάρτες.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Kourou Lux | 1.000 g | |
Μαργαρίνη Princess ή βούτυρο 82% | 400 g | |
Νερό | 225 g | |
Για την γέμιση: | ||
Casa Cream UHT κρέμα γάλακτος | 250 g | Μίγμα Α |
Αυγά | 125 g | Μίγμα Α |
Μοτσαρέλα (τριμμένη) | 150 g | Μίγμα B |
Παρμεζάνα (τριμμένη) ) | 50 g | Μίγμα B |
Πέστο βασιλικού | 50 g | Μίγμα B |
Ντοματίνια | 100 g | Μίγμα B |
Αλάτι | κατ’ εκτίμηση | Μίγμα B |
Εκτέλεση
Εκτέλεση για την βάση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά στην αργή ταχύτητα του ταχυζυμωτηρίου για 4 λεπτά ή στην αργή ταχύτητα μίξερ ζαχαροπλαστικής με το «φτερό» για 2-3 λεπτά.
Εκτέλεση για την γέμιση
A. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος Casa Cream UHT μαζί με τα αυγά στην αργή ταχύτητα σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το «σύρμα» για 1 λεπτό μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
B. Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.
Εκτέλεση για την σύνθεση τάρτας
Τοποθετήστε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 34x9,5 εκατοστών σε πάχος 2-3 χιλιοστών.
Γεμίστε την τάρτα με 220 γραμμάρια από τα υλικά της γέμισης (β).
Περιχύστε με 270 γραμμάρια από τον χυλό της κρέμας γάλακτος με τα αυγά (α).
Διακοσμήστε με φρέσκια μοτσαρέλα και ντοματίνια.
Φουρνίστε στους 200°C για 40-45 λεπτά.