Τάρτα λεμονιού
Τάρτα λεμονιού
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Zeel Moist Lemon Cake | 500 g | Για την τάρτα |
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής | 150 g | Για την τάρτα |
Βούτυρο 82% | 250 g | Για την τάρτα |
Αυγά | 60 g | Για την τάρτα |
Zeel Moist Lemon Cake | 550 g | Για το κέικ |
Νερό | 250 g | Για το κέικ |
Λάδι (σπορέλαιο άοσμο) | 125 g | Για το κέικ |
Bianca GR | 500 g | Για τη μαρέγκα |
Νερό (καυτό 70°C) | 500 g | Για τη μαρέγκα |
Ζάχαρη άχνη | 500 g | Για τη μαρέγκα |
Ζάχαρη | 500 g | Για τη μαρέγκα |
Fruitful Lemon | 200 g | Για την κρέμα λεμονιού |
Presta Lemon | 200 g | Για την κρέμα λεμονιού |
Roma Top | 200 g | Για την κρέμα λεμονιού |
Casa Cream 35% | 200 g | Για την κρέμα λεμονιού |
Fruitful Lemon | extra υλικά | |
Paletta Cold Gel | extra υλικά |
Εκτέλεση
Για την τάρτα
Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα και φορμάρετε σε τάρτα της επιλογής σας.
Για το cake
Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.
Απλώστε μια λεπτή στρώση σε ταψάκι και ψήστε στους 175-180°C, για χρόνο από 5 έως 7 λεπτά.
Για τη μαρέγκα
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός της ζάχαρης άχνης και χτυπήστε στη γρήγορη ταχύτητα με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί η μαρέγκα. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής σε αντικολλητικό χαρτί φτιάξτε δαχτυλίδια στο μέγεθος της τάρτας. Ψήστε στους 100 °C για περίπου μια ώρα.
Για την κρέμα λεμονιού
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια σταθερή κρέμα. Βάλτε την κρέμα σε φόρμα σιλικόνης και παγώστε.
Μοντάρισμα
Προσθέστε στην τάρτα Fruitful Lemon. Τοποθετήστε το κέικ που έχετε κόψει με στρογγυλό κουπάτ. Περάστε την κρέμα λεμονιού με διάφανο ζελέ και τοποθετήστε πάνω στο κέικ. Εφαρμόστε το δαχτυλίδι μαρέγκας πάνω στην τάρτα.