Κέικ Κέικ

Σοκολατίνα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Twin Choco 1.000 g Για τη σοκολατόπιτα
Λάδι ραφινέ 350 g Για τη σοκολατόπιτα
Αυγά 300 g Για τη σοκολατόπιτα
Νερό 250-280 g Για τη σοκολατόπιτα
Casa Cream UHT 35% 450 g Για το σιρόπι
Γάλα 3.5% 150 g Για το σιρόπι
Chocolatier Delicecover Choco 500 g Για το σιρόπι
Βούτυρο 99% 60 g Για το σιρόπι
Ιμβερτοζάχαρο 200 g Για το σιρόπι
Arabesque Dark 60% 1.000 g Για την τραγανή επικάλυψη
Ηλιέλαιο 200 g Για την τραγανή επικάλυψη
Νερό 500 g Για την κρέμα
Minuta Choco 200 g Για την κρέμα
Casa Cream 35% 300 g Για την κρέμα
Bianca GR 500 g Για τη μαρέγκα
Νερό (καυτό 70°C) 500 g Για τη μαρέγκα
Ζάχαρη άχνη 500 g Για τη μαρέγκα
Ζάχαρη 500 g Για τη μαρέγκα

Εκτέλεση

Για τη σοκολατόπιτα
Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη σοκολατόπιτα στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε τα με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά.

Σερβίρετε σε φόρμα και ψήστε όχι πάνω από 160°C για περίπου 30-35 λεπτά.

Για το σιρόπι

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος υπό ανάδευση, προσθέστε το Chocolatier Delicecover Choco και ανακατέψτε.

Τέλος, προσθέστε το βούτυρο και το ιμβερτοζάχαρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.

Μόλις ξεφουρνίσετε τη σοκολατόπιτα, περάστε την με τη χλιαρή σοκολατένια σως.

Για την τραγανή επικάλυψη
Τοποθετήστε τη σοκολάτα με το ηλιέλαιο μαζί. Προσθέστε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.

Για την κρέμα
Τοποθετήστε το νερό στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη Minuta Choco και «χτυπήστε» με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα για 4- 5 λεπτά.

Χτυπήστε ελαφρά τα υλικά αφρατέματος και ενσωματώστε με την κρέμα.

Για τη μαρέγκα
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός της ζάχαρης άχνης και χτυπήστε στη γρήγορη ταχύτητα με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί η μαρέγκα. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής σε αντικολλητικό χαρτί φτιάξτε σταγόνες. Ψήστε στους 100 °C για περίπου μια ώρα.

Σοκολατίνα