Σταφιδοκέικ
Σταφιδοκέικ
Σταφιδοκέικ ταψιού χωρίς βούτυρο και αυγά.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Santa Mama’s | 2.000 g |
Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) | 750 g |
Νερό (βρύσης) | 550 g |
Μουσταφίνη | 200 g |
Σταφίδες ξανθές και μαύρες | 300 g |
Καρύδια χονδροτριμμένα | 300 g |
Κανέλα σε σκόνη | 1 κγ |
Carlex spray |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες) στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε τα με το «φτερό», στην αργή ταχύτητα, για 5 λεπτά. Η ζύμη στο τέλος της ανάμιξης θα είναι ρευστή, χωρίς διόγκωση.
Προσθέστε τα καρύδια και τις σταφίδες και φροντίστε να αναμιχθούν καλά με τη ζύμη.
Σερβίρετε τη ζύμη σε 2 ταψάκια διαστάσεων 30x40 εκατοστών, αφού προηγουμένως τα έχετε ψεκάσει με Carlex spray ή τα έχετε λαδώσει και αλευρώσει.
Προαιρετικά, διακοσμήστε την επιφάνεια της ζύμης με σουσάμι.
Φουρνίστε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα τον τύπο του φούρνου.
Προϊόντα
Santa Mama's Cake
Μίγμα χωρίς βούτυρο και κρόκο αυγού, για κέικ λαδιού με αμέτρητες εφαρμογές.