Deco Αμυγδαλωτό
Deco Αμυγδαλωτό
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mama’s Deco | 1.000 g | Για το κέικ |
Αυγά | 300 g | Για το κέικ |
Λάδι (άοσμο σπορέλαιο) | 380 g | Για το κέικ |
Νερό | 250 g | Για το κέικ |
Ζάχαρη | 50 g | Για το κέικ |
Maro | 400 g | Για το κέικ |
Νερό | 500 g | Για την κρέμα |
Minuta Ivoire | 200 g | Για την κρέμα |
Pasta Αμυγδαλωτό | 80 g | Για την κρέμα |
Roma Top | 150 g | Για την κρέμα |
Casa Cream 35% | 150 g | Για την κρέμα |
Arabesque White 30% | 1.000 g | Για την τραγανή επικάλυψη |
Ηλιέλαιο | 200 g | Για την τραγανή επικάλυψη |
Καβουρντισμένο αμύγδαλο | 300 g | Για την τραγανή επικάλυψη |
Variegone Mandorlata (γέμιση) | extra υλικά | |
Καβουρντισμένα αμύγδαλα | extra υλικά |
Εκτέλεση
Για το cake
Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη και προσθέστε το Maro σε κομμάτια.
Σερβίρετε τη ζύμη στα σκεύη, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση.
Φουρνίστε τα κέικ στους 160 – 170°C (ιδανικά 165°C), για 25 – 30 λεπτά, ανάλογα με το σκεύος και το βάρος.
Για την κρέμα
Τοποθετήστε το νερό στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη Minuta Ivoire και «χτυπήστε» με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα για 4- 5 λεπτά. Προσθέστε την Pasta Αμυγδαλωτό και ανακατέψτε.
Χτυπήστε ελαφρά τα υλικά αφρατέματος και ενσωματώστε με την κρέμα.
Για την τραγανή επικάλυψη
Τοποθετήστε τη σοκολάτα με το ηλιέλαιο μαζί. Προσθέστε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν. Τέλος, προσθέστε το καβουρντισμένο αμύγδαλο.