Βασιλόπιτα με Παπαρουνόσπορο
Βασιλόπιτα με Παπαρουνόσπορο
Moist & Creamy! - Mama's Deco
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mama's Deco | 1.000 gr | |
Βούτυρο γάλακτος 99% | 75 gr | |
Σπορέλαιο (ή καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο) | 390 gr | |
Αυγά | 300 gr | |
Νερό | 250 gr | |
Ζάχαρη | 150 gr | |
Παπαρουνόσπορος | 25 gr | |
Κρέμα γάλακτος | 40 gr | |
Χυμός λεμονιού | 20 - 25 gr | |
Ξύσμα λεμονιού | 1/2 τμχ. | |
Ξύσμα lime | 1 τμχ. | |
Black Line Cleargel | extra υλικά | |
Mont Blanc | extra υλικά |
Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.
Στο τέλος προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε στο μίξερ για 30’’.
Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντας τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.
Φουρνίστε στους 160 - 165°C, για 45 - 50 λεπτά.
Αφού κρυώσει, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη για διακόσμηση.
Επικαλύψτε πρώτα με το πινέλο τον κρύο ζελέ Black Line Cleargel και μετά πασπαλίστε κατά προτίμηση με ζάχαρη άχνη Mont Blanc και παπαρουνόσπορο.
Πληροφορίες Προϊόντος
Η ποσότητα του χυμού λεμονιού να μην ξεπεράσει τα 30 gr και η ποσότητα της κρέμας γάλακτος τα 50 gr.
Προϊόντα
Mama's Deco
Μίγμα για κέικ που κρατάει τα φρούτα στην επιφάνειά του.