Τάρτα σοκολάτας
Τάρτα σοκολάτας
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mama's Choco Cake | 250 g | για την τάρτα |
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής | 250 g | για την τάρτα |
Μαργαρίνη Princess | 200 g | για την τάρτα |
Αυγά | 50 g | για την τάρτα |
Souffle Arabesque | 500 g | για το σουφλέ |
Arabesque Dark 60% (λιωμένη) | 225 g | για το σουφλέ |
Ηλιέλαιο | 175 g | για το σουφλέ |
Νερό (ζεστό) | 300 g | για το σουφλέ |
Γάλα | 210 g | Namelaka choco |
Γλυκόζη | 20 g | Namelaka choco |
Φύλλα ζελατίνης | 2 τμχ | Namelaka choco |
Arabesque Dark 60% | 220 g | Namelaka choco |
Casa Cream 35% | 400 g | Namelaka choco |
Ιμβερτοζάχαρο | 350 g | Γλασάζ bitter |
Casa Cream 35% | 160 g | Γλασάζ bitter |
Ζελατίνη | 4 τμχ | Γλασάζ bitter |
Arabesque Dark 60% | 280 g | Γλασάζ bitter |
Paletta Cold Gel | 200 g | Γλασάζ bitter |
Scaldis Dark | extra |
Εκτέλεση
Τάρτα
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναδέψτε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Ξεκουράστε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίξτε την ζύμη στο επιθυμητό πάχος και φτιάξτε τις τάρτες. Προψήστε τις ταρτες στους 180°C για 7-8 λεπτά .
Σουφλέ
Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το Soufflé Arabesque και αναμίξτε στην αργή ταχύτητα με το «φτερό» για 1 λεπτό.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και με το χέρι.
Προσθέστε το Soufflé Arabesque και αναμίξτε στη μεσαία ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γεμίστε τις τάρτες με το souffle και ψηστε στους 180 °C για περίπου 5 λεπτα.
Namelaka Choco
Μουλιάζετε την ζελατίνη σε παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και την γλυκόζη. Αφού ζεσταθεί καλά αφαιρείτε από την φωτιά και προσθέτετε την ζελατίνη ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς (αφού πρώτα την στραγγίξετε καλά).
Σουρώνετε το γάλα και το ρίχνετε πάνω στην Arabesque Dark 60%. Με ένα ραβδομπλέντερ ανακατεύετε καλά και μετά προσθέτετε κρύα την Casa
Cream UHT 35%. Τοποθετείτε την namelaka σε φόρμες σιλικόνης και βάζετε τις φόρμες στην κατάψυξη.
Γλασάζ bitter
Βράζετε το Ιμβερτοζάχαρο μαζί με την Casa Cream UHT 35%.
Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες και μπιμάρετε. Βάζετε την σοκολάτα και κάνετε γαλακτοματοποίηση για 3 λεπτά . Τέλος προσθέτετε το ουδέτερο Paleta Cold Gel.
Γλασάρετε τις πάστες όταν το γλασάζ φτάσει στους 28 °C.
Μοντάρισμα
Διακοσμήστε με Scaldis Dark.