Cake σοκολάτας
Cake σοκολάτας
Βασική συνταγή για σοκολατένιο κέικ λαδιού. - Mama's Choco Cake
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mama's Choco Cake | 2.000 gr | υλικά cake |
Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) | 750 gr | υλικά cake |
Νερό | 750 gr | υλικά cake |
Carlo | extra υλικά |
Εκτέλεση
Προσθέστε τα υλικά του cake στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Τους ξηρούς καρπούς (εάν βάλετε), προσθέστε τους στο τελευταίο λεπτό της ανάμιξης.
Σερβίρετε την ρευστή ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντας τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τα έχετε ψεκάσει με Carlo.
Φουρνίστε στους 180 - 200°C για χρόνο ανάλογα με το βάρος τους και με τον τύπο του φούρνου (π.χ. για 45 – 60 λεπτά κέικ βάρους μισού κιλού σε «κλασικούς» φούρνους ζαχ/κής, με ταμπάνι κ.λ.π.).
Αφού κρυώσουν τα κέικ, είναι έτοιμα για διακόσμηση και σερβίρισμα.
Πληροφορίες Προϊόντος
Tips
Για την δημιουργία λαχταριστών παραλλαγών, στην παραπάνω ποσότητα ζύμης, μπορείτε να προσθέσετε:
- 250 gr ξηρούς καρπούς
- κάποιο ποτό της αρεσκείας σας
- κύβους πορτοκάλι
Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα σκεύη, μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Aφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία παρασκευής, χωρίς καμία τροποποίηση.
Η προετοιμασία της ζύμης μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, «στο χέρι» με «σύρμα».
Αρκεί να «χτυπηθεί» η μάζα των υλικών για 6-7 λεπτά έτσι ώστε να σχηματιστεί ρευστή ζύμη χωρίς «σβώλους».
Προϊόντα
Mama's Choco Cake
Πρωτοποριακό μίγμα για κέικ λαδιού σοκολάτας με σπιτική γεύση και αμέτρητες εφαρμογές.