Ραβανί
Ραβανί
Με καρύδα, πορτοκάλι, μαστίχα και βανίλια. - Mama's Cake
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mama's Cake | 2.000 gr | υλικά cake |
Ηλιέλαιο | 750 gr | υλικά cake |
Νερό (βρύσης) | 750 gr | υλικά cake |
Ινδική καρύδα | 400 gr | υλικά cake |
Πορτοκάλι ξύσμα | 1-2 τμχ. | υλικά cake |
Μαστίχα (προαιρετικά) | κατά βούληση | υλικά cake |
Βανίλια (προαιρετικά) | κατά βούληση | υλικά cake |
Σιρόπι 27 βαθμών («γράδα») | μέχρι 2 kg | extra υλικά |
Carlo | extra υλικά |
Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από την καρύδα, στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Προσθέστε την καρύδα στην ζύμη, φροντίζοντας να ανακατευθεί καλά.
Μοιράστε την ζύμη σε 2 ταψάκια διαστάσεων 30x40 cm αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τα έχετε ψεκάσει με Carlo.
Φουρνίστε στους 160-170°C για 45 λεπτά περίπου.
Αμέσως μετά το τέλος του ψησίματος κόψτε το ραβανί στα τελικά του κομμάτια και ζεστό όπως είναι περιχύστε το με το κρύο σιρόπι.
Αφού κρυώσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πληροφορίες Προϊόντος
Tips
Εάν κρυώσει το ραβανί, για να το σιροπιάσετε θα πρέπει να προσθέσετε ζεστό και όχι κρύο σιρόπι.
Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα ταψιά μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Αφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία παρασκευής χωρίς καμία τροποποίηση.
Προϊόντα
Mama's Cake
Πρωτοποριακό μίγμα για κέικ λαδιού βανίλιας, με σπιτική γεύση και αμέτρητες εφαρμογές.