Παραδοσιακή Βασιλόπιτα
Παραδοσιακή Βασιλόπιτα
Η κλασική συνταγή βασιλόπιτας που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε! - Mama's Cake
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Mama's Cake | 2.000 gr | υλικά cake |
Λάδι | 800 gr | υλικά cake |
Νερό | 800 gr | υλικά cake |
Ξύσμα πορτοκάλι | 1-2 τμχ. | υλικά cake |
Βούτυρο γάλακτος (προαιρετικά) | έως 150 gr | υλικά cake |
Καρύδια (καβουρδισμένα) | έως 250 gr | extra υλικά |
Mont Blanc | extra υλικά |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε στο μίξερ όλα τα υλικά για το cake και χτυπήστε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Η ζύμη στο τέλος της ανάμιξης θα είναι ρευστή, χωρίς διόγκωση.
Προσθέστε τα καρύδια προς το τέλος της ανάμιξης και εξασφαλίστε την ομοιόμορφη διασπορά τους στη ζύμη.
Σερβίρετε τη ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 3/4 του ύψους τους.
Φουρνίστε στους 160 - 170°C, για 45 – 75 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των σκευών και με τον τύπο του φούρνου (π.χ. 45 λεπτά για φόρμες διαμέτρου 20 – 25 cm και 75 λεπτά για λαμαρίνες διαστάσεων 60 – 80 cm, εάν ψηθούν σε «κλασσικού» τύπου φούρνου ζαχ/κής ή σε φούρνο αρτοποιίας.
Αφού κρυώσουν, διακοσμήστε με Mont Blanc ή με υλικά της αρεσκείας σας.
Προϊόντα
Mama's Cake
Πρωτοποριακό μίγμα για κέικ λαδιού βανίλιας, με σπιτική γεύση και αμέτρητες εφαρμογές.