Cake
Cake
Βασική συνταγή για κέικ λαδιού, με μοναδική σπιτική γεύση! - Mama's Cake
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Mama's Cake | 2.000 gr |
Λάδι (Ηλιέλαιο/Αραβοσιτέλαιο) | 750 gr |
Νερό | 750 gr |
Πορτοκάλι ξύσμα (προαιρετικά) | 1-2 τμχ. |
Carlo |
Εκτέλεση
Προσθέστε τα υλικά του cake στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Τους ξηρούς καρπούς (εάν βάλετε), προσθέστε τους στο τελευταίο λεπτό της ανάμιξης.
Σερβίρετε την ρευστή ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντας τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τα έχετε ψεκάσει με Carlo.
Φουρνίστε στους 180 - 200°C για χρόνο ανάλογα με το βάρος τους και με τον τύπο του φούρνου (π.χ. για 45 – 60 λεπτά κέικ βάρους μισού κιλού σε «κλασικούς» φούρνους ζαχ/κής, με ταμπάνι κ.λ.π.).
Αφού κρυώσουν τα κέικ, είναι έτοιμα για διακόσμηση και σερβίρισμα.
Πληροφορίες Προϊόντος
Tips
Αντί για ξύσμα από πορτοκάλια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξύσμα από λεμόνια. Επίσης αντί για αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί χυμός πορτοκαλιού σε αντικατάσταση ίσης ποσότητας νερού.
Για την δημιουργία λαχταριστών παραλλαγών, στην παραπάνω ποσότητα ζύμης, μπορείτε να προσθέσετε 250 gr ξηρούς καρπούς
Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα σκεύη, μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Aφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία παρασκευής, χωρίς καμία τροποποίηση.
Η προετοιμασία της ζύμης μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, «στο χέρι» με «σύρμα».
Αρκεί να «χτυπηθεί» η μάζα των υλικών για 6-7 λεπτά έτσι ώστε να σχηματιστεί ρευστή ζύμη χωρίς «σβώλους».
Προϊόντα
Mama's Cake
Πρωτοποριακό μίγμα για κέικ λαδιού βανίλιας, με σπιτική γεύση και αμέτρητες εφαρμογές.