Κέικ Κέικ

Cake

Βασική συνταγή για κέικ λαδιού, με μοναδική σπιτική γεύση! - Mama's Cake

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Mama's Cake 2.000 gr
Λάδι (Ηλιέλαιο/Αραβοσιτέλαιο) 750 gr
Νερό 750 gr
Πορτοκάλι ξύσμα (προαιρετικά) 1-2 τμχ.
Carlo

Εκτέλεση

Προσθέστε τα υλικά του cake στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

Τους ξηρούς καρπούς (εάν βάλετε), προσθέστε τους στο τελευταίο λεπτό της ανάμιξης.

Σερβίρετε την ρευστή ζύμη σε σκεύη της επιλογής σας, γεμίζοντας τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή αφού τα έχετε ψεκάσει με Carlo.

Φουρνίστε στους 180 - 200°C για χρόνο ανάλογα με το βάρος τους και με τον τύπο του φούρνου (π.χ. για 45 – 60 λεπτά κέικ βάρους μισού κιλού σε «κλασικούς» φούρνους ζαχ/κής, με ταμπάνι κ.λ.π.).

Αφού κρυώσουν τα κέικ, είναι έτοιμα για διακόσμηση και σερβίρισμα.

Πληροφορίες Προϊόντος

Tips

Αντί για ξύσμα από πορτοκάλια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξύσμα από λεμόνια. Επίσης αντί για αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί χυμός πορτοκαλιού σε αντικατάσταση ίσης ποσότητας νερού.

Για την δημιουργία λαχταριστών παραλλαγών, στην παραπάνω ποσότητα ζύμης, μπορείτε να προσθέσετε 250 gr ξηρούς καρπούς

Η ζύμη αφού τοποθετηθεί στα σκεύη, μπορεί άφοβα να καταψυχθεί (σκεπασμένη). Aφού αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία παρασκευής, χωρίς καμία τροποποίηση.

Η προετοιμασία της ζύμης μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, «στο χέρι» με «σύρμα».

Αρκεί να «χτυπηθεί» η μάζα των υλικών για 6-7 λεπτά έτσι ώστε να σχηματιστεί ρευστή ζύμη χωρίς «σβώλους».

Cake

Προϊόντα

Mama's Cake

Πρωτοποριακό μίγμα για κέικ λαδιού βανίλιας, με σπιτική γεύση και αμέτρητες εφαρμογές.