Κέικ Κέικ

Μελομακάρονα με γεύση καραμέλα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Caramel Cake 1.000 g
Αλεύρι 70% μαλακό 450 g
Σιμιγδάλι ψιλό 450 g
Φρέσκο χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη 425 g
Ηλιέλαιο 425 g
Νερό 1.000 g Για το σιρόπι
Ζάχαρη 1.000 g Για το σιρόπι
Γλυκόζη 500 g Για το σιρόπι
Μέλι 500 g Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το φτερό για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.

Χωρίστε σε μερίδες και σχηματίστε μικρές μπάλες. Περάστε από σχάρα για να πάρουν σχήμα.

Ψήστε στους 160°C για 32 λεπτά με ανοιχτό τάμπερ.

Περάστε με μέλι.

Tip:

  • Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μετατρέψτε την αναλογία σιμιγδαλιού σε 70% ψιλό και 30% χονδρό.
  • Για περισσότερη γεύση καραμέλας προσθέστε 30 g Pasta Bitter Caramel στο έτοιμο σιρόπι.
Μελομακάρονα με γεύση καραμέλα