Ψωμάκι Burger
Ψωμάκι Burger
Silkgrain Veggie
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 1.000 gr |
Silkgrain Veggie | 500 gr |
Νερό | 300 gr |
Μαργαρίνη Princess | 80 gr |
Ζάχαρη | 80 gr |
Μαγιά | 50 gr |
Αλάτι | 20 gr |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 στην γρήγορη, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ζύμη θερμοκρασίας 26 – 27°C.
Ξεκουράστε την ζύμη 5 λεπτά και κόψτε σε τεμάχια 1.800 gr.
Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε (σκεπασμένα) για 10-15 λεπτά.
Κόψτε τη ζύμη σε 30 ίσα μέρη των 60 gr το καθένα και στρογγυλέψτε τα ή πλάστε τα σε σχήμα μικρής φρατζόλας.
Διακοσμήστε με σουσάμι.
Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35 °C , με υγρασία) και αφήστε να φουσκώσουν για 50 – 60 λεπτά.
Φουρνίστε στους 240 °C χωρίς ατμό, για 10-12 λεπτά.
Αφού ξεφουρνιστούν και κρυώσουν, συσκευάστε πολλά μαζί σε σακούλα για να τα διατηρήσετε μαλακά μέχρι την χρήση τους.