Ψωμί χωριάτικο
Ψωμί χωριάτικο
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Αλεύρι κίτρινο χονδρό | 10.000 g |
Amore P Durum | 200 g |
Αλάτι | 200 g |
Μαγιά | 200 g |
Νερό | 6.200 g |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε 3 λεπτά στην αργή και 1 λεπτό στην γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράστε την ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά στον χώρο σας.
Τεμαχίστε 430g και πλάστε στο επιθυμητό σχήμα.
Τοποθετήστε τα στη στόφα για 45 λεπτά. Συνθήκες στόφας 35-37 °C και υγρασία 70--75%.
Χαράξτε την επιφάνεια.
Φουρνίστε στους 210-220°C 40-45 λεπτά με ατμό. Ανοίξτε το ντάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.
Προϊόντα
AMORE P DURUM
Προζύμι σκληρού σίτου σε μορφή σκόνης.