

Poolish
Poolish
Με το Amore L100
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 3.000 g | Poolish |
Amore L 100 | 500 g | Poolish |
Μαγιά νωπή | 15 g | Poolish |
Νερό | 3.000 g | Poolish |
Αλεύρι κίτρινο χονδρό | 7.000 g | Ζύμη |
Αλάτι | 200 g | Ζύμη |
Μαγιά | 100 g | Ζύμη |
Poolish | 6.615 g | Ζύμη |
Νερό | ±3.700 g | Ζύμη |
Εκτέλεση
Εκτέλεση Poolish
Ζυμώστε σε ταχυζυμωτήριο στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη γρήγορη ταχύτητα για 4-5 λεπτά ακόμα.
Ωρίμανση POOLISH 14-16 ώρες.
Εκτέλεση ζύμης
Ζυμώστε σε ταχυζυμωτήριο όλα τα υλικά μαζί στην σργή ταχύτητα για 8 λεπτά και στη συνέχεια στη γρήγορη ταχύτητα για 4 λεπτά ακόμη.
Η θερμοκρασία ζύμης πρέπει να είναι 25-26 °C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 30-40 λεπτά.
Κόψτε τη ζύμη σε τεμάχια 500 g.
Πλάστε τη ζύμη σε φρατζόλες και τοποθετήστε σε τελάρα ή λαμαρίνες.
Τοποθετήστε στη στόφα στους 33 °C με σχετική υγρασία 75% για 40-45 λεπτά.
Φουρνίστε στους 230 °C με ατμό και μειώστε στους 210 °C αμέσως μόλις φουρνίσετε για 40 λεπτά περίπου.