Μπαγκετίνια
Μπαγκετίνια
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Zeelgrain | 600 g |
Αλεύρι δυνατό Τ70% | 1400 g |
Ζάχαρη | 40 g |
Μαργαρίνη Princess | 40 g |
Μαγιά (νωπή) | 60 g |
Νερό | 1000 g |
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 4-5 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα
(ταχυζυμωτήριο).
Η θερμοκρασία που πρέπει να φτάσει η ζύμη στο τέλος του ζυμώματος είναι 27-28°C. Αφήνουμε τη ζύμη να
ξεκουραστεί για 15 λεπτά, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.
Κόβουμε τη ζύμη σε μερίδες 150 gr (για ρολά). Αφήνουμε τα ρολά να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Πλάθουμε τα ρολά σε σχήμα μπαγκέτας, διακοσμούμε είτε με λευκό αλεύρι είτε με Seedmix (μείγμα
τεσσάρων σπόρων: βρώμη, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σουσάμι) και τοποθετούμε τα ρολά σε ένα διάτρητο
ταψί φούρνου.
Στοφάρουμε για 60 λεπτά με υγρασία 75% και ±35°C θερμοκρασία. Ψήνουμε στους 200°C, με 5'' ατμό, για 25
λεπτά.
Προϊόντα
Zeelgrain
Μίγμα για την παρασκευή πολύσπορου ψωμιού.