Κριτσίνια & Crackers
Κριτσίνια & Crackers
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Zeelgrain | 600 g |
Αλεύρι δυνατό Τ70% | 1400 g |
Ζάχαρη | 80 g |
Μαργαρίνη Princess | 280 g |
Regal (baking powder) | 32 g |
Λευκό κρασί | 560 g |
Ηλιέλαιο | 380 g |
Κονιάκ | 100 g |
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα (είτε χρησιμοποιώντας ταχυζυμωτήριο,
είτε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το φτερό).
Για να φτιάξουμε κριτσίνια, κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 1 εκ. (ή πιο λεπτές).
Ραντίζουμε με νερό και διακοσμούμε με Seedmix (μείγμα τεσσάρων σπόρων: βρώμη, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σουσάμι). Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε cracker, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο (4-5 mm) ή χρησιμοποιούμε μια μηχανή επεξεργασίας ζύμης.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου και διακοσμούμε ελαφρά με φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χοντρό αλάτι και σκόρδο σε σκόνη. Ψήνουμε στους 200°C για 25 λεπτά.
Προϊόντα
Zeelgrain
Μίγμα για την παρασκευή πολύσπορου ψωμιού.