Φρουτόψωμο
Φρουτόψωμο
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Zeelgrain | 600 g | |
Αλεύρι δυνατό Τ70% | 1400 g | |
Ζάχαρη | 100 g | |
Μαργαρίνη Princess | 120 g | |
Μαγιά (νωπή) | 100 g | |
Ρούμι | 30 g | |
Νερό | 800 g | |
Black Line πορτοκάλι σε κύβους | 250 g | extra |
Chocolate drops | 250 g | extra |
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 4 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα (ταχυζυμωτήριο).
Όταν τελειώσουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε τα επιπλέον υλικά και ανακατεύουμε ξανά για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Η θερμοκρασία που πρέπει να φτάσει η ζύμη στο τέλος της ανάμειξης είναι 27-28°C.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μερίδες των 500 γρ.
Στρογγυλεύουμε την κομμένη ζύμη και τη βάζουμε σε φόρμες ψησίματος.
Στοφάρουμε για 60-75 λεπτά με υγρασία 75% και ±35°C θερμοκρασία. Διακοσμούμε με Seedmix (μίγμα τεσσάρων σπόρων: βρώμη, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σουσάμι).
Χαράσουμε μία φορά, κατά μήκος.
Ψήνουμε στους 200°C, με ατμό 4’’, για 30-35 λεπτά
Προϊόντα
Zeelgrain
Μίγμα για την παρασκευή πολύσπορου ψωμιού.