Zeelgrain Zeelgrain

Φρουτόψωμο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Zeelgrain 600 g
Αλεύρι δυνατό Τ70% 1400 g
Ζάχαρη 100 g
Μαργαρίνη Princess 120 g
Μαγιά (νωπή) 100 g
Ρούμι 30 g
Νερό 800 g
Black Line πορτοκάλι σε κύβους 250 g extra
Chocolate drops 250 g extra

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 4 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα (ταχυζυμωτήριο).
Όταν τελειώσουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε τα επιπλέον υλικά και ανακατεύουμε ξανά για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Η θερμοκρασία που πρέπει να φτάσει η ζύμη στο τέλος της ανάμειξης είναι 27-28°C.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μερίδες των 500 γρ.
Στρογγυλεύουμε την κομμένη ζύμη και τη βάζουμε σε φόρμες ψησίματος.
Στοφάρουμε για 60-75 λεπτά με υγρασία 75% και ±35°C θερμοκρασία. Διακοσμούμε με Seedmix (μίγμα τεσσάρων σπόρων: βρώμη, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σουσάμι).
Χαράσουμε μία φορά, κατά μήκος.
Ψήνουμε στους 200°C, με ατμό 4’’, για 30-35 λεπτά

Φρουτόψωμο

Προϊόντα

Zeelgrain

Μίγμα για την παρασκευή πολύσπορου ψωμιού.