Ψωμί πετρόμυλου πινακωτής
Ψωμί πετρόμυλου πινακωτής
Zee-μωτό Παραδοσιακό
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Zee-μωτό Παραδοσιακό | 1.000 g |
Αλεύρι σκληρού σίτου (κίτρινο) πετρόμυλου | 5.000 g |
Αλεύρι σκληρού σίτου (κίτρινο) χονδροαλεσμένο | 5.000 g |
Μαγιά νωπή | 150 g |
Νερό (αναλόγως αλεύρων) | ±7.500 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαφρώς αζύμωτο ζυμάρι θερμοκρασίας 27 – 28°C. Ενδεικτικά για 3 λεπτά στην αργή και για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα ταχυζυμωτηρίου.
Ξεκουράστε την ζύμη για 45 λεπτά.
Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια των 1.100 γρ.
Στρογγυλέψτε την ζύμη.
Πλάστε σε σχήμα καρβελιού ή φρατζόλας.
Διακοσμήστε κατά προτίμηση με λευκό αλεύρι.
Τοποθετήστε σε καλαθάκια αλευρωμένα με σιμιγδάλι.
Τοποθετήστε στην στόφα (35°C, 75% RH) για 30 – 40 λεπτά και χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης.
Φουρνίστε στον πάτο του φούρνου, τουμπαριστό, στους 220°C, με λίγο ατμό, για 40-45 λεπτά, έχοντας ανοιχτό το τάμπερ κατά τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος.
Προϊόντα
Zee-μωτό
Παραδοσιακό
Μίγμα για την παρασκευή απεριόριστης ποικιλίας παραδοσιακών ψωμιών και αρτοσκευασμάτων.