Συνταγές Συνταγές

Λαγάνα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Zee-μωτό Παραδοσιακό 1.000 g
Αλεύρι Τ70% δυνατό 10.000 g
Ζάχαρη 200 g
Μαγιά 250 g
Νερό ±7.000 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ζύμη θερμοκρασίας 26 – 27°C. Ενδεικτικά, ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή και για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σπιράλ ταχυζυμωτηρίου.

Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά.

Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους.

Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης, πλάστε τα σε σχήμα φρατζόλας και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για να μην πετσιάσουν για 10-15 λεπτά.

Πιέστε ομοιόμορφα την κάθε φρατζόλα με το κατάλληλο εργαλείο ώστε να πάρει το επιθυμητό τυπικό επίπεδο σχήμα της λαγάνας.

Διακοσμήστε με σουσάμι.

Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, με υγρασία) και αφήστε να φουσκώσουν για 10-15 λεπτά περίπου.

Φουρνίστε στους 230°C, με λίγο ατμό, για 35 - 40 λεπτά.

Πληροφορίες Προϊόντος

Μέρος της ποσότητας του αλεύρου της συνταγής (ενδεικτικά το μισό) μπορεί να αντικατασταθεί από κίτρινο αλεύρι (σκληρού σίτου) με μικρή προσαρμογή στην ποσότητα του προστιθέμενου νερού (ανάλογα με το αλεύρι). 

Λαγάνα

Προϊόντα

Zee-μωτό 
Παραδοσιακό

Μίγμα για την παρασκευή απεριόριστης ποικιλίας παραδοσιακών ψωμιών και αρτοσκευασμάτων.