Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς ολικής
Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς ολικής
Zee-μωτό Παραδοσιακό
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Zee-μωτό Παραδοσιακό | 1.000 g |
Αλεύρι Τ70% δυνατό | 4.000 g |
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης | 6.000 g |
Μαργαρίνη Princess | 600 g |
Ζάχαρη | 600 g |
Roggenmaltz Extract | 200 g |
Μαγιά νωπή | 500 g |
Νερό (αναλόγως αλεύρων) | ±5.800 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί ελαστική ζύμη θερμοκρασίας 27 – 28°C. Ενδεικτικά για 2 λεπτά στην αργή και για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σπιράλ ταχυζυμωτηρίου.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.
Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια των 1.800 g (για 30 τμχ των 60 γρ.).
Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης.
Κόψτε τη ζύμη σε 30 τεμάχια των 60 g σε μηχανή διαιρετική-στρογγυλοποιητή και πλάστε τα.
Διακοσμήστε κατά προτίμηση με σουσάμι.
Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, 75% RH) για 45 – 50 λεπτά.
Φουρνίστε στους 240°C, χωρίς ατμό, για 8 -10 λεπτά.
Προϊόντα
Zee-μωτό
Παραδοσιακό
Μίγμα για την παρασκευή απεριόριστης ποικιλίας παραδοσιακών ψωμιών και αρτοσκευασμάτων.