Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς και hamburger
Μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς και hamburger
Zee-μωτό Παραδοσιακό
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Zee-μωτό Παραδοσιακό | 1.000 g |
Αλεύρι Τ70% δυνατό | 10.000 g |
Μαργαρίνη Princess | 800 g |
Ζάχαρη | 800 g |
Μαγιά | 400 g |
Νερό | ±6.000 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ζύμη θερμοκρασίας 26 – 27°C. Ενδεικτικά για 3 λεπτά στην αργή και για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σπιράλ ταχυζυμωτηρίου.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.
Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια των 1.800 γρ.
Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για να μην πετσιάσουν, για 10-15 λεπτά.
Κόψτε τη ζύμη σε 30 ίσα μέρη των 60 γρ. έκαστο, με τη βοήθεια μηχανής και στρογγυλέψτε τα ή πλάστε τα σε σχήμα μικρής φρατζόλας με μηχανή ή στο χέρι.
Διακοσμήστε με σουσάμι.
Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35°C, με υγρασία) και αφήστε να φουσκώσουν για 50 – 60 λεπτά.
Φουρνίστε στους 240°C, χωρίς ατμό, για 10-12 λεπτά. Αφού ξεφουρνιστούν και κρυώσουν, συσκευάστε πολλά μαζί σε σακούλα για να τα διατηρήσετε μαλακά μέχρι την χρήση τους.
Προϊόντα
Zee-μωτό
Παραδοσιακό
Μίγμα για την παρασκευή απεριόριστης ποικιλίας παραδοσιακών ψωμιών και αρτοσκευασμάτων.