Γαλλική μπαγκέτα
Γαλλική μπαγκέτα
Zee-μωτό Παραδοσιακό
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Zee-μωτό Παραδοσιακό | 1.000 g |
Αλεύρι Τ70% δυνατό | 100.000 g |
Ζάχαρη | 1.000 g |
Μαγιά | 1.500 g |
Νερό (ανάλογα με το αλεύρι) | ±65.000 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί, , προσθέτοντας τελευταίο και σταδιακά το νερό, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 26-28°C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.
Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια βάρους 400 ή 300 γραμμαρίων εάν πρόκειται να παρασκευάσετε μπαγκέτες με μήκος 80 ή 60 εκατοστών αντίστοιχα.
Στρογγυλέψτε και ξεκουράστε τα τεμάχια της ζύμης για 15 λεπτά (προφυλάσσοντας τα από το στέγνωμα με ένα πλαστικό φύλλο ή πανί).
Δώστε το τελικό μήκος στην κάθε ζύμη «ανοίγοντάς» την με πλάσιμο σε 2 ή 3 στάδια, με ενδιάμεσο ξεκούρασμα 5 λεπτών.
Σχηματίστε με τα χέρια με «ανάλαφρο» αλλά πλήρες πλάσιμο, διακοσμώντας με αλεύρι.
Τοποθετήστε τις ζύμες στις ειδικές φόρμες για μπαγκέτες (με «λούκια») και αμέσως μετά στην στόφα (±35°C, 75% Σχ.Υγρ) για 75 – 90 λεπτά.
Χαράξτε τις ζύμες με το χαρακτηριστικό τρόπο της μπαγκέτας.
Φουρνίστε στους 230°C, με ατμό, για 25 – 30 λεπτά.
Προϊόντα
Zee-μωτό
Παραδοσιακό
Μίγμα για την παρασκευή απεριόριστης ποικιλίας παραδοσιακών ψωμιών και αρτοσκευασμάτων.