Γλυκά & Αλμυρά snack
Γλυκά & Αλμυρά snack
Εσείς τι θα διαλέξετε; Γλυκό ή αλμυρό; - Vienna
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Vienna | 2.000 gr | υλικά ζύμης |
Μαγιά | 60 gr | υλικά ζύμης |
Νερό (δροσερό) | 760 gr | υλικά ζύμης |
Κρέμα Minuta ή | 150 gr | υλικά γλυκιάς γέμισης |
Κρέμα Béchamel | 150 gr | υλικά αλμυρής γέμισης |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο ή στο μίξερ ζαχαροπλαστικής με τον «γάντζο» για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα του ταχυζυμωτηρίου (ή στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ ζαχαροπλστικής για όσο χρόνο χρειάζεται) έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη, με θερμοκρασία 26-28 °C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά στο ζυμωτήριο ή σκεπασμένη στον πάγκο εργασίας.
Τεμαχίστε τη ζύμη σε μπάλες των 100 gr.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 mm.
Προσθέστε την γέμιση της επιλογής σας.
Τυλίξτε σε ρολό.
Τεμαχίστε σε κομμάτια πάχους 1,5 cm.
Γυαλίστε με Ovex Powder ή με αυγό.
Τοποθετήστε τα κομμάτια στο πλάι πάνω σε χαρτί ψησίματος στη στόφα (35°C, με υγρασία) για 25-30 λεπτά.
Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 240°C για 9-11 λεπτά.
Διακοσμήστε με Eldorado.
Προϊόντα
Vienna
Πλήρες μίγμα για την παρασκευή αυθεντικών μπριός με βούτυρο γάλακτος.