Σταφιδόψωμο
Σταφιδόψωμο
Τραγανή κρούστα, μαλακή ψίχα, λαμπερή εμφάνιση και φρεσκάδα που διαρκεί.
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Tosti | 2.000 g |
Μαγιά | 300 g |
Νερό | 800 g |
Κανέλα | 25 g |
Βούτυρο | 120 g |
Βανίλια | 2 g |
Μουσταφίνη | 100 g |
Αυγά | 200 g |
Ζάχαρη | 300 g |
Σταφίδες | 750 g |
Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο (εκτός από τις σταφίδες) και ζυμώστε για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4-5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Προσθέστε τις σταφίδες στα τελευταία 2 λεπτά της ανάμιξης.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά (σκεπασμένη με μεμβράνη).
Κόψτε σε τεμάχια βάρους 120 g.
Στρογγυλέψτε ή δώστε το σχήμα της επιλογής σας.
Τοποθετήστε τη ζύμη στη στόφα (34⁰C / 60%RH) για 30 λεπτά.
Προαιρετικά, επαλείψτε τα σταφιδόψωμα με αυγό ή διάλυμα Ovex Powder.
Φουρνίστε για 15-20 λεπτά στους 230⁰C, χωρίς ατμό.
Προϊόντα
Tosti
Πλήρες μίγμα για την παρασκευή ψωμί για τοστ και σάντουιτς.