Ψωμί σίκαλης πινακωτής με πυκνή δομή
Ψωμί σίκαλης πινακωτής με πυκνή δομή
Panomix Roggopan
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Panomix Roggopan | 5.000 g |
Αλεύρι σκληρού σίτου (κίτρινο) | 2.500 g |
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης | 2.500 g |
Roggenmaltz Extract | 200 g |
Μαγιά νωπή | 200 g |
Νερό (αναλόγως αλεύρων) | ±6.500 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί ελαφρώς αζύμωτο ζυμάρι. Για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο. Θερμοκρασία ζύμης στο τέλος του ζυμώματος: 27-28°C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 30 λεπτά.
Κόψτε σε τεμάχια βάρους 650 g και στρογγυλέψτε.
Πλάστε σε καρβέλι ή φρατζόλα.
Διακοσμήστε κατά προτίμηση με σιμιγδάλι σκληρού σίτου.
Τοποθετήστε σε καλαθάκια αλευρωμένα με σιμιγδάλι.
Τοποθετήστε στη στόφα (35°C /75% RH) για 30-40 λεπτά.
Χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης.
Φουρνίστε στον πάτο του φούρνου, τουμπαριστό, στους 220°C, με λίγο ατμό, για 40-45 λεπτά, έχοντας το ντάπερ ανοιχτό κατά τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος.
Προϊόντα
Panomix
Roggopan
Μίγμα για την παρασκευή γερμανικού τύπου αρτοσκευασμάτων σίκαλης πολυτελείας.