Κριτσίνια σίκαλης με μπέικον & κεφαλοτύρι
Κριτσίνια σίκαλης με μπέικον & κεφαλοτύρι
Panomix Roggopan
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Panomix Roggopan | 1.500 g |
Αλεύρι Τ 70% | 1.500 g |
Μαργαρίνη Princess | 300 g |
Λάδι | 350 g |
Κρασί | 900 g |
Ζάχαρη | 120 g |
Κονιάκ | 100 g |
Regal (baking powder) | 60 g |
Νερό | 200 g |
Μπέικον (ψιλοκομμένο) | 250 g |
Κεφαλοτύρι (τριμμένο) | 150 g |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το μπέικον και το κεφαλοτύρι, για 4 λεπτά περίπου, στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το γάντζο, μέχρι να σχηματιστεί στρωτή ομοιόμορφη ζύμη. Στο τέλος της ανάμιξης προσθέστε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και ζυμώστε για 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Πλάστε τη ζύμη σε «φιτίλια» πάχους περίπου 1 εκατοστού ή κατά βούληση.
Μουσκέψτε με νερό και διακοσμήστε τα κριτσίνια με σουσάμι γύρω – γύρω.
Φουρνίστε στους 220 °C, χωρίς ατμό, για 20 λεπτά, φροντίζοντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος τα κριτσίνια να «στραγγίσουν» καλά (ντάμπερ ανοιχτό).
Προϊόντα
Panomix
Roggopan
Μίγμα για την παρασκευή γερμανικού τύπου αρτοσκευασμάτων σίκαλης πολυτελείας.