Συνταγές Συνταγές

Κριτσίνια σίκαλης με μπέικον & κεφαλοτύρι

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Roggopan 1.500 g
Αλεύρι Τ 70% 1.500 g
Μαργαρίνη Princess 300 g
Λάδι 350 g
Κρασί 900 g
Ζάχαρη 120 g
Κονιάκ 100 g
Regal (baking powder) 60 g
Νερό 200 g
Μπέικον (ψιλοκομμένο) 250 g
Κεφαλοτύρι (τριμμένο) 150 g

Εκτέλεση

Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το μπέικον και το κεφαλοτύρι, για 4 λεπτά περίπου, στην αργή ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο ή σε μίξερ ζαχαροπλαστικής με το γάντζο, μέχρι να σχηματιστεί στρωτή ομοιόμορφη ζύμη. Στο τέλος της ανάμιξης προσθέστε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και ζυμώστε για 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.

Πλάστε τη ζύμη σε «φιτίλια» πάχους περίπου 1 εκατοστού ή κατά βούληση.

Μουσκέψτε με νερό και διακοσμήστε τα κριτσίνια με σουσάμι γύρω – γύρω.

Φουρνίστε στους 220 °C, χωρίς ατμό, για 20 λεπτά, φροντίζοντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος τα κριτσίνια να «στραγγίσουν» καλά (ντάμπερ ανοιχτό).

Κριτσίνια σίκαλης με μπέικον & κεφαλοτύρι

Προϊόντα

Panomix 
Roggopan

Μίγμα για την παρασκευή γερμανικού τύπου αρτοσκευασμάτων σίκαλης πολυτελείας.