Συνταγές Συνταγές

Πολύσπορο Σταφιδόψωμο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 1.200 gr
Panomix Polysporo 800 gr
Μαγιά 80 gr
Μαργαρίνη Princess 120 gr
Ζάχαρη 120 gr
Αλάτι 8 gr
Μουσταφίνη 60 gr
Κανέλα 10 gr
Νερό 1.060 gr
Σταφίδες 690 gr

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου, εκτός από σταφίδες, και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 8 λεπτά στη γρήγορη μέχρι να δημιουργηθεί ελαστική ζύμη. Στο τέλος της ανάμιξης προσθέστε τις σταφίδες και αναμίξτε για ακόμα 1 λεπτό ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στην ζύμη.

Ξεκουράστε την ζύμη για 10 λεπτά.

Τεμαχίστε στο επιθυμητό βάρος (50-100 gr) και πλάστε σε στρογγυλό σχήμα.

Ξεκούραστε για 10 λεπτά.

Δώστε την τελική μορφή που επιθυμείτε.

Διακοσμήστε με λίγο σουσάμι.

Τοποθετήστε στη στόφα για 45 λεπτά.

Χαράξτε κατά βούληση.

Φουρνίστε στους 210°C με λίγο ατμό για 15-20 λεπτά.

Πολύσπορο Σταφιδόψωμο

Προϊόντα

Panomix Polysporo

Ανοιχτόχρωμο πολύσπορο μίγμα για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και σνακ.