Πολύσπορο Γερμανικού Τύπου
Πολύσπορο Γερμανικού Τύπου
Panomix Polysporo
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Panomix Polysporo | 1.000 gr | |
Αλεύρι κίτρινο ψιλό | 800 gr | |
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης | 200 gr | |
Μαγιά | 40 gr | |
Roggenmaltz Extract (εκχύλισμα βύνης) | 40 gr | |
Νερό | 1.320 gr | |
Seedmix ή Αλεύρι | extra υλικά |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 7 λεπτά στη γρήγορη μέχρι να δημιουργηθεί ελαστική ζύμη.
Ξεκουράστε την ζύμη για 10 λεπτά.
Τεμαχίστε στο επιθυμητό βάρος (430 gr) και πλάστε σε στρογγυλό σχήμα.
Ξεκούραστε για 10 λεπτά.
Δώστε την τελική μορφή που επιθυμείτε (φρατζόλα ή καρβέλι).
Διακοσμήστε με Seedmix ή αλεύρι.
Τοποθετήστε στη στόφα για 45 λεπτά.
Χαράξτε κατά βούληση
Φουρνίστε στους 210°C με ατμό για 40 λεπτά, αφήνοντας το ντάμπερ ανοιχτό κατά τα τελευταία 10 λεπτά.
Προϊόντα
Panomix Polysporo
Ανοιχτόχρωμο πολύσπορο μίγμα για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και σνακ.