Συνταγές Συνταγές

Ζυμωτό Ολικής με BIGA

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Αλεύρι κίτρινο 4.000 gr BIGA
Νερό 2.200 g BIGA
Prozyl 500 g BIGA
Μαγιά νωπή 50 g BIGA
BIGA 6.600 g Ζύμη
Panomix Olikis 5.000 g Ζύμη
Αλεύρι κίτρινοολικής άλεσης 1.000 gr Ζύμη
Αλάτι 100 gr Ζύμη
Νερό ±4.800 gr Ζύμη

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη BIGA αναμειγνύοντας στο μίξερ τα υλικά για 4-6 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

Ωρίμανση BIGA: 24 ώρες στο ψυγείο (4 °C) ή 2-4 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε σε ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 8 λεπτά στη γρήγορη.

Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 60 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, κόψτε σε κομμάτια βάρους 900 g έως 2 kg.

Πλάστε σε καρβέλια ή φρατζόλες και τοποθετήστε στη στόφα.

Τοποθετήστε στη στόφα. Η θερμοκρασία ζύμης πρέπει να είναι 35°C με σχετική υγρασία 75% για +/- 50 λεπτά.

Φουρνίστε στους 230 °C με λίγο ατμό για 45-50 λεπτά. Ανοίξτε τα τάμπερ μετά τα πρώτα 20 λεπτά.