

Ζυμωτό Ολικής με BIGA
Ζυμωτό Ολικής με BIGA
Panomix Olikis
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών | Προϊόν |
---|---|---|
Αλεύρι κίτρινο | 4.000 gr | BIGA |
Νερό | 2.200 g | BIGA |
Prozyl | 500 g | BIGA |
Μαγιά νωπή | 50 g | BIGA |
BIGA | 6.600 g | Ζύμη |
Panomix Olikis | 5.000 g | Ζύμη |
Αλεύρι κίτρινοολικής άλεσης | 1.000 gr | Ζύμη |
Αλάτι | 100 gr | Ζύμη |
Νερό | ±4.800 gr | Ζύμη |
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη BIGA αναμειγνύοντας στο μίξερ τα υλικά για 4-6 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Ωρίμανση BIGA: 24 ώρες στο ψυγείο (4 °C) ή 2-4 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε σε ταχυζυμωτήριο με σπιράλ για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 8 λεπτά στη γρήγορη.
Θερμοκρασία ζύμης: 24 °C
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 60 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια, κόψτε σε κομμάτια βάρους 900 g έως 2 kg.
Πλάστε σε καρβέλια ή φρατζόλες και τοποθετήστε στη στόφα.
Τοποθετήστε στη στόφα. Η θερμοκρασία ζύμης πρέπει να είναι 35°C με σχετική υγρασία 75% για +/- 50 λεπτά.
Φουρνίστε στους 230 °C με λίγο ατμό για 45-50 λεπτά. Ανοίξτε τα τάμπερ μετά τα πρώτα 20 λεπτά.