Σταρένιο Ψωμί Ολικής Άλεσης
Σταρένιο Ψωμί Ολικής Άλεσης
Panomix Olikis
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Panomix Olikis | 5.000 gr |
Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης | 5.000 gr |
Μαγιά νωπή | 200 gr |
Νερό | ±7.000 gr |
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί σε ζυμωτήριο προσθέτοντας το νερό σταδιακά στην αργή ταχύτητα. Συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μέτριας ελαστικότητας ζυμάρι. Για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και στη συνέχεια για 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο. Αν είναι επιθυμητή μεγάλη διόγκωση, τότε παρατείνετε το ζύμωμα στη γρήγορη ταχύτητα για ακόμη 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ελαστική ζύμη. Θερμοκρασία ζύμης στο τέλος του ζυμώματος: 27-28°C.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 15 λεπτά.
Κόψτε σε τεμάχια βάρους 600 gr (για ψωμιά του ½ κιλού ψημένα) ή κατά βούληση.
Στρογγυλέψτε τη ζύμη και πλάστε σε καρβέλι ή φρατζόλα.
Διακοσμήστε κατά προτίμηση με σιμιγδάλι ή αλεύρι ολικής άλεσης.
Τοποθετήστε στη στόφα (35°C /75% RH) για 45 λεπτά.
Χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης.
Φουρνίστε στους 220°C, με λίγο ατμό, για 40 λεπτά ή αναλόγως βάρους των ψωμιών, έχοντας το ντάπερ ανοιχτό τα τελευταία 15-20 λεπτά του ψησίματος.
Προϊόντα
Panomix Olikis
Ιδιαίτερο μίγμα ολικής άλεσης για πιτυρούχα σταρένια και ολικής άλεσης αρτοσκευάσματα.