Ψωμί Καλαμποκιού
Ψωμί Καλαμποκιού
Panomix Fiesta
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Panomix Fiesta | 5.000 gr |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 5.000 gr |
Μαγιά | 300 gr |
Νερό | 5.000 gr |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη ζύμη θερμοκρασίας 25-26 ºC.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.
Κόψτε την σε τεμάχια των 1.200-1.700 gr (για 30 αρτοσκευάσματα) ή σε τεμάχια των 300-400 gr (για φρατζόλες και μπαγκέτες).
Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για να μην πετσιάσουν, για 10-15 λεπτά .
Κόψτε περαιτέρω και πλάστε (εάν φτιάχνετε μικρά αρτοσκευάσματα) ή δώστε πλάθοντας το τελικό σχήμα στις φρατζόλες και τις μπαγκέτες.
Διακοσμήστε κατά προτίμηση με Decoration Corn.
Τοποθετήστε τα στην στόφα (±35 ºC, με υγρασία) για 50-60 λεπτά.
Πριν το φούρνισμα χαράξτε την ζύμη 1-2 φορές.
Φουρνίστε στους 225-230ºC, με ατμό, για 20-25 λεπτά τα μικρά τεμάχια ζύμης και για 30-35 λεπτά τα τεμάχια αρχικού βάρους 300-400 gr.
Προϊόντα
Panomix Fiesta
Μίγμα σε μορφή σκόνης με σπόρους, για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.