Crackers Καλαμποκιού
Crackers Καλαμποκιού
Panomix Fiesta
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Panomix Fiesta | 5.000 gr |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 5.000 gr |
Μαγιά | 300 gr |
Νερό | 3.500 gr |
Μαργαρίνη σκληρή | 1.000 gr |
Ζάχαρη | 500 gr |
Μαργαρίνη μαλακή | 300 gr |
Golden Star Special | 100 gr |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, ζύμη θερμοκρασίας 22-24ºC.
Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά και κόψτε σε τεμάχια των 1.800 γραμμαρίων.
Στρογγυλέψτε τα τεμάχια της ζύμης και ξεκουράστε τα σκεπασμένα για να μην πετσιάσουν, για 15-20 λεπτά.
Ανοίξτε τη ζύμη στη σφολιατομηχανή, σε φύλλο πάχους 2,5 χιλιοστών, τοποθετήστε την σε λαμαρίνα διαστάσεων 60x80 εκατοστών (καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της), πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τρυπήστε την σε πολλά σημεία.
«Γυαλίστε» την επιφάνεια της ζύμης με διάλυμα Ovex και διακοσμήστε με Decoration Corn.
Χαράξτε καλά τη ζύμη με την «ρόδα» ή με άλλο εργαλείο σε ό,τι σχήμα επιθυμείτε.
Τοποθετήστε την στη στόφα (±35 ºC, με υγρασία) για 20-30 λεπτά.
Φουρνίστε στους 200 ºC, με ατμό, για 30-35 λεπτά, φροντίζοντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος να «στραγγίσουν» καλά τα κράκερς (τάπερ ανοιχτό).
Αφού κρυώσει καλά η ψημένη ζύμη, «σπάστε» την στα σημεία που την είχατε χαράξει, για να προκύψουν τα κράκερς στα σχήματα που είχατε σχεδιάσει.
Προϊόντα
Panomix Fiesta
Μίγμα σε μορφή σκόνης με σπόρους, για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.