Μεξικάνικα Κριτσίνια Σφολιάτας
Μεξικάνικα Κριτσίνια Σφολιάτας
Panomix Fiesta Picante
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Panomix Fiesta Picante | 5.000 gr |
Αλεύρι Τ70% Δυνατό | 5.000 gr |
Μαγιά | 400 gr |
Αυγά | 500 gr |
Νερό | 4.400 gr |
Μαργαρίνη Σφολιάτας | 3.500 gr |
Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά της βασικής ζύμης μαζί (εκτός από την μαργαρίνη) έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη, “στρωτή” ζύμη θερμοκρασίας 20-24ºC (“δροσερή”) και ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά.
Απλώστε την ζύμη, τοποθετήστε πάνω της την Μαργαρίνη σφολιάτας και κάνετε δύο διπλά διπλώματα στην σφολιατομηχανή, με ενδιάμεσο ξεκούρασμα 10 λεπτών (κατά προτίμηση στο ψυγείο) και τελικό άνοιγμα σε πάχος 1 εκατοστού.
«Ανοίξτε» την Μεξικάνικη ζύμη στη σφολιατομηχανή σε φύλλο πάχους 8 mm.
Διακοσμήστε την μία πλευρά της ζύμης με τριμμένο ημίσκληρο τυρί (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα), μουσκεύοντας την με νερό για να κολλήσει εύκολα το τυρί.
Διακοσμήστε την άλλη πλευρά της ζύμης με σουσάμι, με τον ίδιο τρόπο.
Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 1 cm και μήκους 10 cm.
Πιάστε κάθε λωρίδα ζύμης από τις άκρες της και στρίψτε τις αντίστροφα, έτσι ώστε να εναλλάσσονται στην όψη του προϊόντος οι δύο διαφορετικά διακοσμημένες πλευρές. Τοποθετήστε τα προϊόντα σε λαμαρίνες, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετήστε τις λαμαρίνες στην στόφα (±35ºC, με υγρασία) για περίπου 40 λεπτά.
Φουρνίστε στους 230ºC, με ατμό, για 15 λεπτά περίπου.
Προϊόντα
Panomix Fiesta Picante
Πικάντικο μίγμα για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι.