Συνταγές Συνταγές

Ψωμί Καλαμποκιού

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Panomix Corn PDR 5.000 gr
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 5.000 gr
Μαγιά 300 gr
Νερό 5.000 - 5.500 gr

Εκτέλεση

Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά ανεπτυγμένη (ελαστική) ζύμη με θερμοκρασία 26-27°C.

Ξεκούραστε τη ζύμη για 15 λεπτά.

Κόψτε σε κομμάτια επιθυμητού μεγέθους (π.χ. 300-400 gr) και στρογγυλέψτε τα.

Ξεκούραστε τα (σκεπασμένα) για 10-15 λεπτά.

Πλάστε στο τελικό σχήμα.

Διακοσμήστε κατά προτίμηση με αλεύρι καλαμποκιού ή άλλο αλεύρι.

Τοποθετήστε τα στην στόφα (35°C με υγρασία) για 40-45 λεπτά.

Χαράξτε την ζύμη 1-2 φορές και φουρνίστε στους 220- 225°C, με ατμό, για 35-40 λεπτά, διατηρώντας κατά τα τελευταία 5 λεπτά το ντάμπερ ανοιχτό.

Πληροφορίες Προϊόντος

Για πιο νόστιμα αρτοσκευάσματα, μπορείτε προαιρετικά να αντικαταστήσετε έως και 3 κιλά Αλεύρι Τ70% από αλεύρι σκληρού σίτου.

Ψωμί Καλαμποκιού

Προϊόντα

Bread Mix Panomix Corn PDR

Μίγμα σε μορφή σκόνης για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι. Το μίγμα Panomix Corn PDR είναι ένα μίγμα σε μορφή σκόνης για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων με καλαμπόκι. Αντικαταστήστε 50% του αλεύρου της συνταγής σας με το μίγμα Panomix Corn PDR της Sefco Zeelandia για υπέροχα αποτελέσματα.