Mesogeiako Mesogeiako

Ελιόψωμο

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Μεσογειακό 1.000 g
Αλεύρι κίτρινο 500 g
Αλεύρι Τ70% 500 g
Μαγιά 50 g
Ζάχαρη 50 g
Ελαιόλαδο 120 g
Νέρο 1.100 g

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 7 λεπτά στη γρήγορη.

Ξεκουράστε για 30 λεπτά τη ζύμη.

Τεμαχίστε στα 170 gr.

Μορφοποιήστε σε μπαλάκια , ανοίξτε τα ζυμάρια, προσθέστε τη γέμιση (ελιά, ρίγανη, ελαιόλαδο) στο κέντρο και κλείστε.

Τοποθετήστε σε μια λαμαρίνα και συνέχεια στη στόφα για 10-15 λεπτά (±35°C, 75% RH).

Φουρνίστε στους 220°C για 20-25 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε ελαιόλαδο.