

Ελιόψωμο
Ελιόψωμο
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Μεσογειακό | 1.000 g |
Αλεύρι κίτρινο | 500 g |
Αλεύρι Τ70% | 500 g |
Μαγιά | 50 g |
Ζάχαρη | 50 g |
Ελαιόλαδο | 120 g |
Νέρο | 1.100 g |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 7 λεπτά στη γρήγορη.
Ξεκουράστε για 30 λεπτά τη ζύμη.
Τεμαχίστε στα 170 gr.
Μορφοποιήστε σε μπαλάκια , ανοίξτε τα ζυμάρια, προσθέστε τη γέμιση (ελιά, ρίγανη, ελαιόλαδο) στο κέντρο και κλείστε.
Τοποθετήστε σε μια λαμαρίνα και συνέχεια στη στόφα για 10-15 λεπτά (±35°C, 75% RH).
Φουρνίστε στους 220°C για 20-25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε ελαιόλαδο.