Mesogeiako Mesogeiako

Bagel

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Μονάδα
Μεσογειακό 500 g 50%
Αλεύρι Τ70% Δυνατό 500 g 50%
Μαγιά 20 g 2%
Ιμβερτοζάχαρο 30 g 3%
Ηλιέλαιο 50 g 5%
Νερό 500-520 g 50%

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και ζυμώστε για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 2-3 λεπτά στη γρήγορη.

Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 23-24 °C.

Ξεκουράστε για 5 λεπτά.

Τεμαχίστε τη ζύμη σε κομμάτια των 100g και δώστε το χαρακτηριστικό σχήμα bagel.

Τοποθετήστε τα bagel στο ψυγείο για 12-18 ώρες.

Βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 40 λεπτά.

Φουρνίστε στους 210°C με λίγο ατμό για 13-15 λεπτά.